Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Georgiei pentru Euro 2024. Şansa debutului pentru Khvicha şi ai lui

Naţionala de fotbal a Georgiei îşi începe aventura la Euro 2024 cu un meci jucat împotriva Turciei marţi, 18 iunie 2024, de la 19.00, ora României, la Dortmund.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 19:07

Khvicha Kvaratskhelia, starul lui Napoli, este liderul Georgiei la Euro 2024 Khvicha Kvaratskhelia, starul lui Napoli, este liderul Georgiei la Euro 2024 - Profimedia

Georgia a fost repartizată în Grupa F la Euro 2024, alături de Portugalia, Cehia şi Turcia şi vrea să profite din plin de elanul dat de prima participare la un turneu final, indiferent că vorbim de Campionat European sau de Campionat Mondial, pentru a obţine un rezultat istoric.

Dacă de Portugalia nu pare să aibă şanse să se apropie, Georgia s-ar putea bate de la egal la egal cu Cehia şi Turcia într-o luptă extrem de palpitant pentru locul 2, care asigură calificarea directă în faza optimilor de finală.

Lotul Georgiei pentru Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Francezul Willy Sagnol, selecţionerul Georgiei, mizează pe câţiva jucători extrem de interesanţi la Euro 2024. Lotul Georgiei pentru turneul final din Germania îi cuprinde pe:

Portari - Giorgi Loria (Dinamo Tbilisi), Giorgi Mamardashvili (Valencia), Luka Gugeshashvili (Qarabag Agdam).

Fundaşi - Otar Kakabadze (Cracovia), Lasha Dvali (APOEL Nicosia), Guram Kashia (Slovan Bratislava), Solomon Kvirkvelia (Al Okhdood), Giorgi Gocholeishvili (Şahtior Doneţk), Luka Lochoshvili (Cremonese), Giorgi Gvelesiani (Persepolis), Jemal Tabidze (Panetolikos).

Mijlocaşi - Giorgi Kochorashvili (Levante), Zuriko Davitashvili (Bordeaux), Giorgi Chakvetadze (Watford), Nika Kvekveskiri (Lech Poznan), Otar Kiteishvili (Sturm Graz), Saba Lobzhanidze (Atlanta United), Levan Shengelia (Panetolikos), Gabriel Sigua (FC Basel), Giorgi Tsitaishvili (Dinamo Batumi), Sandro Altunashvili (Wolfsberger), Anzor Mekvabishvili (Universitatea Craiova).

Atacanţi - Khvicha Kvaratskhelia (Napoli), Budu Zivzivadze (Karlsruher SC), Giorgi Kvilitaia (APOEL Nicosia), Georges Mikautadze (Metz).

Khvicha Kvaratskhelia, liderul naţionalei Georgiei

Khvicha Kvaratskhelia este liderul naţionalei Georgiei şi un fotbalist considerat a fi, deja, un adevărat star la nivel global, în ciuda vârstei încă fragede, doar 23 de ani. Kvaratskhelia este unul dintre fotbaliştii care au făcut-o pe Napoli campioana Italiei, în sezonul 2022-2023, reuşind, atunci, 12 goluri şi 10 pase decisive în 34 de meciuri jucate în Serie A.

În total, Khvicha Kvaratskhelia a adunat, până acum, 25 de goluri şi 21 de pase decisive în 88 de meciuri jucate pentru Napoli. Totuşi, în sezonul 2023-2024, atacantul gruzin s-a certat cu nigerianul Victor Osimhen, colegul său de la Napoli, şi este de aşteptat ca cel puţin unul dintre ei să părăsească gruparea italiană în vara acestui an. Khvicha Kvaratskhelia are o cotă uriaşă de piaţă, 87,4 milioane de euro, şi este de aşteptat ca o echipă să ofere mult peste 100 de milioane de euro dacă vrea cu adevărat să-şi asigure serviciile fotbalistului de 23 de ani.

Willy Sagnol, antrenorul Georgiei la Euro 2024

Francezul Willy Sagnol este antrenorul Georgiei la Euro 2024. Precum italianul Vincenzo Montella, selecţionerul Turciei, sau brazilianul Silvinho, selecţionerul Albaniei, Willy Sagnol are şi el un CV uriaş ca jucător, dar extrem de subţire ca antrenor.

De altfel, cea mai bună performanţă a lui Sagnol ca antrenor poate fi considerată această calificare la Euro 2024, deşi el a mai stat pe banca unor formaţii precum Bordeaux, Bayern Munchen şi naţionala de tineret a Franţei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Sport » Lotul Georgiei pentru Euro 2024. Şansa debutului pentru Khvicha şi ai lui