Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Olandei la Euro 2024. În căutarea strălucirii de altă dată

Naționala de fotbal a Olandei își începe aventura la Euro 2024 duminică, 16 iunie, de la 16.00, ora României, urmând a înfrunta echipa Poloniei într-un meci desfășurat la Hamburg.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 15:57

La 34 de ani, şi după ce a trecut prin momente dificile, Daley Blind rămâne un lider al naţionalei Olandei La 34 de ani, şi după ce a trecut prin momente dificile, Daley Blind rămâne un lider al naţionalei Olandei - Profimedia

Olanda a fost repartizată în Grupa D la Euro 2024, alături de Polonia, Austria și Franța. Deși nu mai are strălucirea de altă dată, Olanda nu ar trebui să aibă emoții în ceea ce privește calificarea în faza optimilor de finală.

Olandezii caută să facă uitată evoluția de la Euro 2020, când s-au oprit în faza optimilor de finală, și să bifeze un rezultat pe măsura podiumurilor bifate la edițiile din 1976, 1988 (titlul continental), 1992, 2000 și 2004.

Lotul Olandei la Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Ronald Koeman, antrenorul Olandei la Euro 2024, mizează la turneul final pe un lot din care se remarcă nume de top precum Virgil Van Dijk, de la Liverpool, Frenkie de Jong, de la Barcelona, sau Memphis Depay, de la Atletico Madrid. Lotul Olandei pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari - Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton).

Fundași - Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Stefan de Vrij (Inter Milan), Denzel Dumfries (Inter Milan), Nathan Aké (Manchester City), Matthijs de Ligt (Bayern Munchen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur).

Mijlocași - Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Xavi Simons (RB Leipzig), Ryan Gravenberch (Liverpool), Tijjani Reijnders (AC Milan), Joey Veerman (PSV Eindhoven), Jerdy Schouten (PSV Eindhoven), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen).

Atacanți - Memphis Depay (Atlético Madrid), Steven Bergwijn (Ajax), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Cody Gakpo (Liverpool), Brian Brobbey (Ajax).

Euro 2024, încă un turneu final pentru Daley Blind

Daley Blind (34 de ani), actualul jucător al celor de la Girona, este un fotbalist aparte. Descoperit în decembrie 2019 cu probleme la inimă și obligat să treacă prin momente complicate, Blind a renăscut precum pasărea Phoenix și se pregătește să participe la un nou turneu final, deși la un moment dat se punea problema să nu mai joace fotbal la nivel profesionist.

Blind a strâns din dinți, a trecut peste momentele grele și se pregătește să bifeze al treilea turneu final consecutiv după operația prin care i-a fost implantat un defibrilator cardiac.

Ronald Koeman, antrenorul Olandei la Euro 2024

Olanda este condusă la Euro 2024 de Ronald Koeman, un tehnician ajuns la 61 de ani și care a preluat naționala Olandei din ianuarie 2023, după ce a mai condus-o în perioada 2018-2020.

Ronald Koeman are vitrina plină de trofee, inclusiv ca antrenor. A fost, printre altele, dublu campion al Olandei, cu Ajax Amsterdam, campion al Olandei, cu PSV Eindhoven, câștigător al Supercupei Portugaliei, cu Benfica Lisabona, câștigător al Cupei Spaniei, cu Valencia, câștigător al Supercupei Olandei, cu AZ Alkmaar, câștigător al Cupei Spaniei, cu FC Barcelona, și vicecampion UEFA Nations League, cu naționala Olandei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sport » Lotul Olandei la Euro 2024. În căutarea strălucirii de altă dată