Antena Meniu Search
x

Lotul României pentru Euro 2024. Revenirea la masa bogaților

Naționala de fotbal a României își începe aventura la Euro 2024 cu un meci jucat împotriva Ucrainei luni, 17 iunie, de la 16.00, ora României, la Munchen.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 19:03

Denis Drăguş poate fi surpriza plăcută a României la Euro 2024
Denis Drăguş poate fi surpriza plăcută a României la Euro 2024 - Profimedia

România a fost repartizată în Grupa E la Euro 2024, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina și speră la o calificare istorică în faza optimilor de finală, mai ales că ar putea promova în fazele eliminatorii ale competiției chiar și de pe locul 3 din grupă.

Pentru România, calificarea la Euro 2024 reprezintă revenirea la masa bogaților, echipa noastră fiind mai degrabă obișnuită, în ultimii ani, să rateze cu brio calificările la turnee finale, indiferent că vorbim despre Campionatul European sau Campionatul Mondial de fotbal.

Lotul României la Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Edi Iordănescu mizează, la Euro 2024, pe o formulă relativ tânără și care are în prim plan mulți dintre jucătorii care, în 2019, ajungeau până în semifinalele Campionatului European de tineret. Lotul României pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari - Florin Niță (Gaziantep), Horațiu Moldovan (Atlético Madrid), Ștefan Târnovanu (FCSB).

Fundași - Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Adrian Rus (Pafos), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Radu Drăgușin (Tottenham Hotspur), Vasile Mogoș (CFR Cluj), Bogdan Racovițan (Raków Częstochowa).

Mijlocași - Nicolae Stanciu (Damac), Răzvan Marin (Empoli), Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alavés), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep), Florinel Coman (FCSB), Adrian Șut (FCSB).

Atacanți - George Pușcaș (Bari), Denis Alibec (Muaither), Denis Drăguș (Gaziantep), Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

Atenție la Denis Drăguș

Revitalizat de Marius Șumudică, la Gaziantep, și transformat într-unul dintre cei mai buni jucători de profil ofensiv din Turcia, Denis Drăguș ar putea reprezenta surpriza plăcută a României la Euro 2024, în cazul în care selecționerul îi dă credit.

Drăguș a terminat în primii 10 marcatori din Turcia, cu 14 reușite, depășind jucători precum Michy Batshuayi, fost la Chelsea și Borussia Dortmund, sau Dries Mertens, fost la Napoli.

Edi Iordănescu, antrenorul României la Euro 2024

Contestat de mulți, Edi Iordănescu, actualul selecționer al României, și-a văzut de treabă și a reușit ceea ce puțini mai credeau la un moment dat, respectiv să califice România la un turneu final.

Tehnicianul este la cel mai bun rezultat al carierei, după titlul cucerit cu CFR Cluj, în 2021, și ar putea rămâne pe banca tehnică a României și după Euro 2024, chiar dacă este momit cu multe milioane de euro de echipe importante din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite sau Qatar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Sport » Lotul României pentru Euro 2024. Revenirea la masa bogaților