Antena Meniu Search
x

Lotul Serbiei pentru Euro 2024. Prima participare la Euro sub această titulatură

Naţionala de fotbal a Serbiei îşi începe aventura la Euro 2024 cu un meci jucat împotriva Angliei duminică, 16 iunie 2024, de la 22.00, ora României, la Gelsenkirchen.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 14:56

Aleksandar Mitrovic ar putea fi principalul om de gol al Serbiei la Euro 2024
Aleksandar Mitrovic ar putea fi principalul om de gol al Serbiei la Euro 2024 - Profimedia

Serbia a fost repartizată în Grupa C la Euro 2024, alături de Slovenia, Danemarca şi Anglia şi şi-a propus să ajungă măcar până în faza optimilor de finală, mai ales în condiţiile în care s-ar putea califica chiar şi de pe locul 3 din grupă, în funcţie de anumite rezultate.

În ciuda aparenţelor şi a trecutului glorios, Serbia participă pentru prima dată sub această titulatură la un turneu final de Campionat European. După destrămarea Iugoslaviei, Serbia a mai participat o singură dată la Euro, respectiv la Euro 2000, când încă vorbeam de o reprezentativă Serbia şi Muntenegru, reprezentativă care a ajuns până în faza sferturilor de finală.

Lotul Serbiei pentru Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Legendarul Dragan "Piksi" Stojkovic, antrenorul Serbiei la Euro 2024, mizează pe un lot experimentat la turneul final din Germania, lot din care nu lipsesc Sergej Milinković-Savić şi Aleksandar Mitrović, doi dintre fotbaliştii importanţi din Europa care au ales petrodolarii din Arabia Saudită la nivel de echipe de club. Lotul Serbiei pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari - Predrag Rajković (Mallorca), Vanja Milinković-Savić (Torino), Đorđe Petrović (Chelsea).

Fundaşi - Nemanja Gudelj (Sevilla), Nikola Milenković (Fiorentina), Strahinja Pavlović (Red Bull Salzburg), Filip Mladenović (Panathinaikos), Miloš Veljković (Werder Bremen), Uroš Spajić (Steaua Roşie Belgrad), Srđan Babić (Spartak Moscova), Nemanja Stojić (Backa Topola).

Mijlocaşi - Dušan Tadić (Fenerbahçe), Filip Kostić (Juventus), Sergej Milinković-Savić (Al Hilal), Nemanja Maksimović (Getafe), Saša Lukić (Fulham), Andrija Živkovic (PAOK), Mijat Gaćinović (AEK Atena), Ivan Ilić (Torino), Srđan Mijailović (Steaua Roşie Belgrad), Lazar Samardžić (Udinese), Veljko Birmančević (Sparta Praga).

Atacanţi - Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Luka Jović (Milan), Dušan Vlahovic (Juventus), Petar Ratkov (Red Bull Salzburg).

Aleksandar Mitrovic nu şi-a pierdut pofta de gol

Deşi probabil Serbia va fi condusă magistral, din teren, de Sergej Milinkovic-Savic, de la Al Hilal, fanii îşi pun cele mai mari speranţe în golgeterul Aleksandar Mitrovic, mai ales că cifrele arată că acesta nu şi-a pierdut pofta de gol de când s-a transferat în Arabia Saudită.

Mitrovic a reuşit 40 de goluri în 43 de meciuri jucate pentru Al Hilal şi promite că a mai păstrat câteva goluri şi pentru Euro 2024, mai ales că doreşte să-şi mărească avantajul avut în topul celor mai buni marcatori all-time din naţionala Serbiei.

Dragan Stojkovic, antrenorul Serbiei la Euro 2024

Naţionala de fotbal a Serbiei este condusă la Euro 2024 de legendarul Dragan "Piksi" Stojkovic, tehnician care, în mod normal, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Stojkovic a fost, printre altele, dublu campion al Iugoslaviei, cu Steaua Roşie Belgrad, câştigător al campionatului Franţei şi al UEFA Champions League, cu Olympique Marseille, şi campion al Japoniei şi dublu câştigător al Cupei Japoniei, cu Nagoya Grampus Eight.

De asemenea, la nivel individual, Stojkovic a fost fotbalistul sârb al anului în 1988 şi 1989, nominalizat în echipa Cupei Mondiale din Italia, 1990, dar şi dublu câştigător al titlului de cel mai bun antrenor sârb al anului, în 2016 şi în 2021, şi cel mai bun antrenor din campionatul Japoniei în 2010.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Sport » Lotul Serbiei pentru Euro 2024. Prima participare la Euro sub această titulatură