Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Slovaciei pentru 2024. Jucători proveniţi de la echipe cu pretenţii

Naţionala de fotbal a Slovaciei îşi începe aventura la Euro 2024 cu un meci jucat împotriva Belgiei luni, 17 iunie 2024, de la 19.00, ora României, la Frankfurt.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 19:04

Tomas Suslov este marea speranţă a Slovaciei la Euro 2024
Tomas Suslov este marea speranţă a Slovaciei la Euro 2024 - Profimedia

Slovacia a fost repartizată în Grupa E la Euro 2024, alături de România, Belgia şi Ucraina şi pare dispusă să-şi joace până la capăt şansele de a ajunge în faza optimilor de finală, deşi acestea par mici.

Slovacia este, deja, la al III-lea European consecutiv, iar la ediţia din 2016 chiar a reuşit să treacă de grupe, dar a fost eliminată clar de Germania, 3-0, în faza optimilor de finală.

Lotul Slovaciei pentru Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Naţionala de fotbal a Slovaciei este condusă, la Euro 2024, de italianul Francesco Calzona, iar antrenorul de 55 de ani mizează pe fotbalişti proveniţi de la echipe cu pretenţii precum Paris Saint Germain, Napoli, Newcastle United sau Feyenoord Rotterdam. Lotul Slovaciei pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari - Martin Dúbravka (Newcastle United), Marek Rodák (Fulham), Henrich Ravas (New England Revolution).

Fundaşi - Peter Pekarík (Hertha Berlin), Milan Škriniar (Paris Saint-Germain), Norbert Gyömbér (Salernitana), Dávid Hancko (Feyenoord), Denis Vavro (FC Copenhaga), Vernon De Marco (Hatta), Adam Obert (Cagliari), Sebastian Kóša (Spartak Trnava).

Mijlocaşi - Juraj Kucka (Slovan Bratislava), Ondrej Duda (Verona), Patrik Hrošovský (Genk), Stanislav Lobotka (Napoli), Matúš Bero (VfL Bochum), László Bénes (Hamburger SV), Tomáš Rigo (Baník Ostrava).

Atacanţi - Róbert Boženík (Boavista), Lukáš Haraslín (Sparta Praga), Tomáš Suslov (Verona), Ivan Schranz (Slavia Praga), David Strelec (Slovan Bratislava), Dávid Ďuriš (Ascoli), Ľubomír Tupta (Slovan Liberec), Leo Sauer (Feyenoord).

Atenţie la Tomas Suslov

Într-un lot dominat de veterani precum Martin Dubravka (35 de ani), Peter Pekarik (aproape 38 de ani) sau Juraj Kucka (37 de ani) se remarcă şi prezenţa atacantului Tomas Suslov, jucător considerat a fi noul copil-minune al fotbalului slovac.

Suslov, actualul echipier al italienilor de la Verona, are, deja, cifre fulminante, în ciuda vârstei încă fragede, doar 22 de ani. Suslov a adunat, deja, peste 20 de selecţii în naţionala Slovaciei, iar în sezonul abia încheiat a reuşit trei goluri şi cinci pase decisive în 33 de meciuri jucate pentru Verona. În prealabil, Suslov a crescut în Olanda, la Groningen, echipă pentru care a bifat 96 de meciuri, înainte de a se transfera în Italia.

Francesco Calzona, antrenorul Slovaciei la Euro 2024

Naţionala de fotbal a Slovaciei este condusă la Euro 2024 de italianul Francesco Calzona, un tehnician cu un CV mai degrabă modest. În schimb, Calzona are o poveste interesantă. După ce a jucat fotbal pentru o scurtă perioadă la Arezzo, trei meciuri în Serie B şi unul în Cupa Italiei, Calzona a devenit antrenor de amatori şi comerciant de cafea.

În sezonul 1999-2000, când se afla pe banca amatorilor de la Tegoleto, a renunţat la postul său şi l-a recomandat ca înlocuitor pe Maurizio Sarri, iar de atunci a devenit principalul colaborator al acestuia. Calzona a fost secund la Perugia, Empoli, Napoli sau Cagliari, director tehnic la Napoli şi antrenor interimar, pentru o scurtă perioadă, tot la Napoli.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sport » Lotul Slovaciei pentru 2024. Jucători proveniţi de la echipe cu pretenţii