Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Sloveniei pentru Euro 2024. Revenirea în elită, după o lungă pauză

Naţionala de fotbal a Sloveniei îşi începe aventura la Euro 2024 cu un meci disputat împotriva Danemarcei duminică, 16 iunie 2024, de la 19.00, ora României, la Stuttgart.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 14:14

Josip Ilicic (nr. 26) este unul dintre liderii Sloveniei la Euro 2024
Josip Ilicic (nr. 26) este unul dintre liderii Sloveniei la Euro 2024 - Profimedia

Slovenia a fost repartizată în Grupa C la Euro 2024, alături de Danemarca, Serbia şi Anglia. Deşi va avea o misiune extrem de dificilă, Slovenia poate spera la un miracol care să-i aducă o calificare nesperată în faza optimilor de finală.

Euro 2024 reprezintă, pentru Slovenia, revenirea în elită după o lungă pauză. Slovenia nu a mai fost la un turneu final de la Mondialul din 2010, disputat în Africa de Sud, iar la Euro nu a mai fost de la ediţia din 2000, disputată în Belgia şi Olanda.

Lotul Sloveniei pentru Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Matjaz Kek, selecţionerul Sloveniei, mizează la Euro 2024 pe un lot extrem de experimentat, din care se remarcă nume precum Jan Oblak, de la Atletico Madrid, sau Jasmin Kurtic, fost la Fiorentina, Atalanta, PAOK Salonic sau Universitatea Craiova. Lotul Sloveniei pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari - Jan Oblak (Atlético Madrid), Vid Belec (APOEL), Igor Vekić (Vejle).

Fundaşi - Petar Stojanović (Sampdoria), Jaka Bijol (Udinese), Jure Balkovec (Alanyaspor), Miha Blažič (Lech Poznań), Žan Karničnik (Celje), David Brekalo (Orlando City), Erik Janža (Górnik Zabrze), Vanja Drkušić (Soci).

Mijlocaşi - Jasmin Kurtić (Südtirol), Benjamin Verbič (Panathinaikos), Sandi Lovrić (Udinese), Adam Gnezda Čerin (Panathinaikos), Jon Gorenc Stanković (Sturm Graz), Timi Max Elšnik (Olimpija Ljubljana), Tomi Horvat (Sturm Graz), Adrian Zeljković (Spartak Trnava), Nino Žugelj (Bodo Glimt).

Atacanţi - Josip Iličić (Maribor), Andraž Šporar (Panathinaikos), Benjamin Šeško (RB Leipzig), Jan Mlakar (Pisa), Žan Celar (Lugano), Žan Vipotnik (Bordeaux).

Renaşterea lui Josip Ilicic

Unul dintre cei mai importanţi jucători din lotul Sloveniei este atacantul Josip Ilicic. Iar Euro 2024 aduce, practic, renaşterea fotbalistului care a trecut prin momente extrem de dificile în ultimii ani.

Ilicic a suferit de depresie, din cauza pandemiei de coronavirus, şi a fost la un pas să se retragă din activitate. În cele din urmă, a renunţat la colaborarea cu Atalanta, s-a întors în ţara natală, şi-a recăpătat bucuria de a juca fotbal la NK Maribor, iar acum are şanse să fie piesă importantă în angrenajul Sloveniei la Euro 2024.

Matjaz Kek, antrenorul Sloveniei la Euro 2024

Naţionala de fotbal a Sloveniei este condusă la Euro 2024 de Matjaz Kek, un tehnician în vârstă de aproape 63 de ani. Kek are şase ani de când se află pe banca naţionalei Sloveniei, formaţie pe care a mai condus-o şi în perioada 2007-2011.

Cu Kek pe bancă, Slovenia a alternat rezultatele remarcabile cu cele dezastruoase, Slovenia reuşind, printre altele, să învingă Portugalia, 2-0, după un 2-2 în Malta.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sport » Lotul Sloveniei pentru Euro 2024. Revenirea în elită, după o lungă pauză