Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Turciei pentru Euro 2024. Absenţe importante la "otomani"

Naţionala de fotbal a Turciei îşi începe aventura la Euro 2024 cu un meci jucat împotriva Georgiei marţi, 18 iunie, de la 19.00, ora României, la Dortmund.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 19:07

Arda Guler, de la Real Madrid, este marea speranţă a Turciei la Euro 2024 Arda Guler, de la Real Madrid, este marea speranţă a Turciei la Euro 2024 - Profimedia

Turcia a fost repartizată în Grupa F la Euro 2024, alături de Georgia, Cehia şi Portugalia şi, cel puţin la prima vedere, pare să aibă şanse importante de a ajunge în faza optimilor de finală.

Asta în ciuda faptului că otomanii au pierdut trei jucători importanţi chiar înainte de startul turneului final. Fundaşii Caglar Soyuncu şi Ozan Kabak şi atacantul Enes Unal s-au retras din lot, din cauza unor probleme medicale.

Lotul Turciei pentru Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

În ciuda problemelor de efectiv, italianul Vincenzo Montella, selecţionerul Turciei, încă are la dispoziţie jucători proveniţi de la echipe de top precum Manchester United, AS Roma, Internazionale Milano, Borussia Dortmund, Real Madrid sau Juventus Torino. Lotul Turciei pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari - Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Manchester United).

Fundaşi - Zeki Çelik (AS Roma), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Samet Akaydin (Panathinaikos), Ahmetcan Kaplan (Ajax).

Mijlocaşi - Hakan Çalhanoğlu (Inter Milan), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich Albion), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Arda Güler (Real Madrid).

Atacanţi - Cenk Tosun (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille), İrfan Kahveci (Fenerbahçe), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Yunus Akgün (Leicester City),

Kenan Yıldız (Juventus), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Bertug Yildirim (Rennes).

Arda Guler, marea speranţă a Turciei

Naţionala de fotbal a Turciei s-a obişnuit să parieze în mod constant, în ultimii ani, pe jucători tineri şi talentaţi. Euro 2024 ar putea reprezenta rampa de lansare pentru Kenan Yildiz, 19 ani, actualmente la Juventus Torino, sau Orkun Kokcu, 23 de ani, de la Benfica Lisabona, dar poate aduce şi momentul de strălucire aşteptat din partea lui Arda Guler, marea speranţă a Turciei şi jucătorul pe care Real Madrid îl consideră a fi de mare viitor.

Deşi are doar 19 ani, Guler are, deja, cifre remarcabile. Guler, care poate juca mijlocaş ofensiv sau extremă, a reuşit nouă goluri şi 11 pase decisive în 51 de meciuri jucate pentru Fenerbahce Istanbul. În vara anului trecut, Guler a ajuns la Real Madrid, pentru 20 de milioane de euro, iar în primul sezon petrecut în tricoul campioanei Europei a reuşit şase goluri în 12 meciuri jucate.

Vincenzo Montella, antrenorul Turciei la Euro 2024

Italianul Vincenzo Montella este antrenorul Turciei la Euro 2024. Tehnicianul de aproape 50 de ani are un CV uriaş ca jucător, dar încă nu a confirmat ca antrenor, deşi a trecut pe la echipe precum AS Roma, Fiorentina, AC Milan sau Sevilla.

De altfel, singurul trofeu cucerit până acum, ca antrenor, a fost Supercupa Italiei pe care a câştigat-o în 2016, când se afla pe banca lui AC Milan. Montella a preluat naţionala Turciei în septembrie anul trecut, după ce şi-a încheiat colaborarea cu Adana Demirspor, iar rezultatele obţinute până acum au fost surprinzătoare. Cu Montella pe bancă, Turcia a câştigat în Croaţia, 1-0, şi în Germania, 3-2, a făcut 0-0 pe terenul Italiei, dar a pierdut clar cu Austria, 1-6, şi a făcut doar 1-1 cu Ţara Galilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sport » Lotul Turciei pentru Euro 2024. Absenţe importante la "otomani"