Antena Meniu Search
x

Video EURO 2021. UEFA nu vrea ca meciurile să se desfășoare cu tribunele goale. Scenariile pe care le are în vedere România

Meciurile din România de la Campionatul European de Fotbal de anul acesta se vor desfăşura cu cel puţin 25% dintre locurile din tribune ocupate de fani. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a anunţat azi că spectatorii ar putea fi chiar testaţi înainte de intrarea pe stadioane.

de Redactia Observator

la 18.03.2021, 20:08

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Duminică, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat pentru cotidianul croat Sportske Novosti că meciurile de la Euro, competiţie amânată un an din cauza pandemiei, nu se vor disputa “în faţa tribunelor goale”.

UEFA a oferit ca termen data de 7 aprilie pentru ca fiecare oraş să prezinte scenariul pentru partidele de la Euro-2020.

România se conformează, iar în discuții sunt mai multe scenarii în acest sens. Astfel, un prim scenariu presupune ca meciurile să se defășoare cu 13.000 de spectatori pe Arena Națională, adică aproximativ 25% din capacitate, din 55.000 de locuri.

Mai există și varianta vânzării a 50% din bilete, dar aceste lucru este de discutat. România trebuie să predea o formulă clară către UEFA nu mai târziu de 7 aprilie.

Ministrul Sportului: Trebuie o HG prin care să ne asumăm faptul că la Euro-2020 vom avea spectatori

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, joi, la Digi Sport, că pentru Campionatul European de fotbal din acest an va fi necesară o hotărâre de Guvern conform căreia la meciurile de la Bucureşti vor fi prezenţi spectatori pe stadioane (20-25 la sută), în caz contrar România riscând să piardă găzduirea celor patru partide de la competiţia continentală.

“Pentru Euro-2020 noi ca minister, ca organizator, trebuie să ne asumăm faptul că pe durata acestei competiţii vom avea un procent de 20-25 la sută spectatori pe stadioane, indiferent care va fi situaţia pandemiei.

Trebuie să ne asumăm acest lucru. Trebuie să aducem o hotărâre de Guvern special pentru Euro-2020, altfel riscăm să nu mai avem meciurile şi ar fi un dezastru. Este efectiv o asumare pe Euro-2020 ca să avem spectatori pe stadioane. Cred că se poate face. Nu cred că ar afecta cu ceva pandemia. Trebuie să înţelegem toţi la nivel de Guvern că trebuie să facem aceste acte. Continuă discuţiile.

Cred că luni, marţi... este o treabă destul de urgentă. Decizia de a avea spectatori pe stadioane din fericire a coborât la noi, putem să hotărâm noi cu Ministerul Sănătăţii. O să facem această hotărâre de Guvern pentru Euro-2020 şi încet-încet să aducem din nou spectatorii pe stadioane. Este în plan şi lucrăm pentru acest lucru”, a spus Novak.

 Euro-2020 se va disputa în perioada 11 iunie - 11 iulie, în 12 oraşe din 12 ţări europene, inclusiv la Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » EURO 2021. UEFA nu vrea ca meciurile să se desfășoare cu tribunele goale. Scenariile pe care le are în vedere România