Antena Meniu Search
x

Video Medaliile lui David Popovici aduc copii la înot

România scoate capul din apă. Sub comanda "amiralului" David Popovici, juniorii români domină Europenele de nataţie de la Otopeni. Până acum au cucerit patru medalii de aur şi două de argint. Iar puterea exemplului dat de campioni aduce tot mai mulţi copii la înot.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 08.07.2022, 20:28

Vezi și

Ava Faur: L-am văzut la televizor.

Reporter: “Şi ai vrea să fii ca el?

Ava Faur: Da.

Zenaida Pop: Cred că este foarte bun la înot.

Reporter: Ai vrea să ajungi şi tu ca el?

Zenaida Pop: Da.

Ava are cinci ani. Zenaida, nouă. Ambele au început cursurile de înot după ce David a cucerit Budapesta.

Tudor Pop, tatăl Zenaidei: Ne-a inspirat pe amândoi şi cred că a inspirat o ţară întreagă. Şi atât copii, cât şi adolescenţi, cât şi adulţi. S-a dovedit un fenomen David Popovici.

David Popovici: Nu prea îmi place mie termenul ăsta dar atâta timp cât să fiu fenomen... dacă sunt fenomen înseamnă că îi inspir pe ceilalţi atunci da, hai să mă numesc aşa.

Fenomenul a mai luat azi un titlu european. La 50 de metri liber.

Sergiu Deznan, antrenor: Impactul David Popovici îşi spune cuvântul şi în rândul copiilor cât şi în rândul părinţilor. Cererea a fost mult mai mare. Părinţii au venit către noi să ne întrebe dacă îl cunoaştem pe David, dacă putem să ducem copiii lor către aşa ceva. Iar copiii au venit cu un foarte mare interes inclusiv când David avea probe Au venit la noi întebându-ne "Putem să ne uităm la finală?" Am ieşit din apă, din antrenament, să ne uităm la finalele lui.

Brusc, românii nu îşi mai duc copiii la înot doar pentru a-i învăţa să se ţină la suprafaţa apei. Acum visează să calce pe urmele lui David.

David Popovici - campion European: Pentru mine e ceva ce îmi doresc de foarte mult timp. E un vis îndeplinit să zicem faptul că am reuşit să aduc împreună cu colegii mei sportul ăsta la un nivel mai sus, să-l fac mai urmărit, să adunăm mai mulţi spectatori în tribună şi să ne urmărească cu sufletul la gură.

David, un exemplu pentru toţi

Dublul campion mondial de la Budapesta nu este un exemplu doar pentru cei mici. Performanţele sale parcă le-au dat aripi colegilor de generaţie.

Patrick Dinu - campion European: Cum e pentru voi să concuraţi în faţa fanilor şi să îl aveţi alături pe David Popovici? De departe cea mai frumoasă experienţă. Aparte de o motivaţie aparte şi te împinge să dai ce tot ce ai mai bun din tine.

David nu s-a mulţumit doar cu probele individuale. A luat startul şi la ştafetă. Şi de fiecare dată a urcat România pe podium. Aur la masculin şi argint la mixt.

Bianca Costea - viceampioană europeană: Este extraordinar de multă motivaţie de la el şi apreciem toţi.

Rebecca Diaconescu - viceampioană europeană: Cu toţii ne-am propus să facem cea mai bună cursă a noastră şi cu siguranţă el are o experienţă mult mai mare în acest domeniu şi avem ce învăţa de la el.

David Popovici - campion European: “Încă sunt un nou venit în această lume dar e o lume care îmi place foarte mult şi e ceva aparte să stai pe margine cu sufletul la gură şi să îţi încurajezi colegii.”

Bianca a mai cucerit un argint şi în cea mai rapidă probă individuală.

Bianca Costea - viceampioană europeană: “Sunt foarte mulţi copii care s-au calificat. Încet, încet înotul ajunge din ce în ce mai sus.”.

Mai există însă un secret

Vlad Stancu - campion European: “Cu foarte mult antrenament puteti reusi, dar foarte, foarte mult.”

Vlad a reuşit. Este cel mai rapid junior din Europa în cea mai grea întrecere din bazin: 1.500 de metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Medaliile lui David Popovici aduc copii la înot