Antena Meniu Search
x

Mesut Ozil și-a anunțat retragerea din fotbal, la vârsta de 34 de ani. Mesajul transmis pe Instagram

Mijlocașul german Mesut Ozil, câștigător al Cupei Mondiale, și-a anunțat miercuri retragerea din fotbal, la vârsta de 34 de ani. Fostul jucător de la Real Madrid și Arsenal a fost un membru cheie al echipei Germaniei care a câștigat Cupa Mondială din Brazilia, în 2014, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 22.03.2023, 16:26

fotbalistul german Mesut Ozil
Mesut Ozil și-a anunțat retragerea din fotbal, la vârsta de 34 de ani. Mesajul transmis pe Instagram - Profimedia Images

El s-a retras din echipa națională în 2018, pe fondul unei dezbateri politice în Germania cu privire la afluxul de migranți și după reacțiile de protest referitoare la o fotografie făcută cu președintele turc Tayyip Erdogan, spunând că s-a confruntat cu "rasism și lipsă de respect" din cauza ascendenței sale turcești.

"Am avut privilegiul de a fi un jucător profesionist de fotbal timp de aproape 17 ani și mă simt incredibil de recunoscător pentru această oportunitate. Dar în ultimele săptămâni și luni, după ce am suferit și câteva accidentări, a devenit din ce în ce mai clar că este timpul să părăsesc marea scenă a fotbalului​", a declarat Ozil, care a jucat cel mai recent pentru echipa turcă Istanbul Basaksehir, într-o declarație pe Instagram.

Mesut Ozil a jucat 645 de meciuri pentru club și Germania, în care a marcat 114 goluri și a avut 222 de pase de gol

Și-a început cariera de senior la Schalke 04 în Germania, înainte de a se transfera la Werder Bremen. Performanțele sale i-au adus o convocare în echipa Germaniei pentru Cupa Mondială din 2010, unde și-a ajutat țara să ajungă în semifinale.

Pe acelaşi subiect

A semnat cu Real Madrid la o lună după Cupa Mondială și a petrecut trei ani în Spania, câștigând un titlu în LaLiga și Supercupa Spaniei. Ozil a jucat 105 meciuri în LaLiga pentru Real, marcând 19 goluri.

S-a alăturat echipei Arsenal în 2013, pe care a ajutat-o să câștige primul din cele patru titluri de campion al Cupei Angliei în anul următor. A marcat 33 de goluri în Premier League și a oferit 59 de pase de gol în perioada petrecută în nordul Londrei.

Mesut Ozil, titlular în toate meciurile Germaniei de la Cupa Mondială din 2014

Mesut Ozil a jucat, de asemenea, un rol important pentru Germania la Cupa Mondială din 2014 din Brazilia, fiind titular în toate cele șapte meciuri disputate. Nemții au devenit atunci prima echipă europeană care a câștigat turneul pe pământ sud-american.

Ozil s-a alăturat echipei turce Fenerbahce în 2021, după ce Arsenal i-a reziliat contractul, iar mai puțin de un an mai târziu s-a transferat la Istanbul Basaksehir. "A fost o călătorie uimitoare, plină de momente și emoții de neuitat. Vreau să le mulțumesc cluburilor mele - Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal FC, Fenerbahce, Basaksehir și antrenorilor care m-au susținut, plus coechipierilor care au devenit prieteni. Acum aștept cu nerăbdare tot ceea ce mă așteaptă alături de frumoasa mea soție, Amine, și de cele două fiice frumoase, Eda și Ela", a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Mesut Ozil și-a anunțat retragerea din fotbal, la vârsta de 34 de ani. Mesajul transmis pe Instagram