Antena Meniu Search
x

Video Mingea cu care Maradona a marcat golul "Mâna lui Dumnezeu" nu s-a vândut la licitație. Ofertele au ajuns la 1,7 milioane de dolari

Mingea implicată în celebrul gol "Hand of God" al lui Diego Maradona de la Cupa Mondială FIFA 1986 nu s-a vândut pentru a doua oară în patru luni, după ce prețul de rezervă al licitației nu a fost atins. Între timp, o minge din finala Cupei Mondiale FIFA 1986 a fost și ea scoasă la vânzare, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 22:07

Vezi și

Ofertele au ajuns la 1,7 milioane de dolari în momentul în care licitația organizată de Goldin s-a încheiat. Suma a fost sub cea dorită de arbitrul meciului, tunisianul Ali Bin Nasser, din celebrul meci câștigat de Argentina cu 2-1 în fața Angliei, după ce Maradona a trimis mingea cu mâna pe lângă portarul Peter Shilton, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de la Mexico City.

Licitația se va încheia pe 8 martie

În noiembrie anul trecut, mingea nu a reușit să se vândă la casa de licitații Graham Budd Auctions din Londra, în ciuda unei oferte de 2 milioane de lire sterline (2,4 milioane de dolari/2,2 milioane de euro). Această cifră a fost cu 500.000 de lire sterline sub rezerva pe care o cerea Bin Nasser. Tricoul pe care Maradona l-a purtat în același meci "Mâna lui Dumnezeu" a ajuns la o sumă impresionantă de 9,3 milioane de dolari.

La momentul vânzării, acesta a fost cel mai mare preț plătit vreodată la licitație pentru u suvenir sportiv. Graham Budd, între timp, scoate la licitație în prezent mingea de joc din finala Mexic 1986, meci pe care Argentina l-a câștigat cu 3-2 împotriva Germaniei de Vest în Mexico City.

Mingea Adidas Azteca este formată din 32 de panouri pentagonale cu un design sinuos alb-negru inspirat din arhitectura și picturile murale ale civilizației aztece care a înflorit în centrul Mexicului între secolele XIV și XVI. Mingea a fost oferită cu o scrisoare de proveniență semnată de arbitrul brazilian FIFA Romualdo Arppi Filho, care a acordat autografe pe ea alături de asistenții săi Erik Fredriksson și Bernylloa Morea.

Finala a avut loc pe Estadio Azteca în fața a 114.600 de spectatori. Aceasta a fost ultima dată când Argentina a câștigat Cupa Mondială FIFA până când echipa condusă de Lionel Messi a triumfat din nou, învingând Franța la penalty-uri în turneul de anul trecut din Qatar. Licitatorii au estimat că mingea se va vinde cu până la 50.000 de lire sterline dar până acum nimeni nu a atins prețul de pornire de 18.000 de lire sterline. Licitația se va încheia pe 8 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Mingea cu care Maradona a marcat golul "Mâna lui Dumnezeu" nu s-a vândut la licitație. Ofertele au ajuns la 1,7 milioane de dolari