Antena Meniu Search
x

Mircea Lucescu, mesaj din Kiev după ce Rusia a început războiul cu Ucraina: "Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk"

Mircea Lucescu, antrenorul formaţiei Dinamo Kiev, spune că nu va părăsi Kievul, după ce Rusia a început războiul cu Ucraina, pentru că nu vrea să dea un exemplu negativ jucătorilor săi.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 11:49

Mircea Lucescu inspectează un teren de fotbal cu jucătorii de la Dinamo Kiev, înaintea unui meci din Liga Campionilor
Mircea Lucescu spune că nu va părăsi încă Kievul - Valerio Pennicino/Getty Images

Mai multe rachete au căzut lângă capitala Ucrainei, dar Mircea Lucescu nu este încă îngrijorat. Echipa sa, Dinamo Kiev, s-a întors luni dintr-un cantonament prelungit în Antalya şi spune că nu va părăsi capitala ucraineană pentru că nu este un laş. 

Într-un interviu în exclusivitate pentru Fanatik.ro, Mircea Lucescu a declarat că jucătorii săi sunt "puţin speriaţi" după ce noaptea trecută Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei şi au fost înregistrate explozii în Mariupol, Nipru, Odesa şi chiar lângă Kiev. "Jucătorii sunt puţin speriaţi... aşa... normal... pentru familii... Noi nu avem mulţi străini, mai rău este pentru echipele cu mulţi străini că ambasadele le cer, desigur, să plece", a declarat Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu are trei străini în lot şi jucător din Belarus, despre care spune că pe el nu îl trimite nimeni acasă, că "acolo sunt prieteni cu ruşii şi nu consideră că ar fi vreun pericol". Mai dificil este însă pentru Şaparenko, care are rude la Mariupol, în apropiere de Doneţk, spune antrenorul român.

Mircea Lucescu nu poate zbura în România

Pe acelaşi subiect

Mircea Lucescu a declarat pentru Fanatik că nu pleacă de la Kiev pentru că nu este un laș, dar ar putea să se răzgândească în funcţie de cum evoluează situaţia.

"Cum să vin? Păi să plec așa… Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. În niciun caz…Păi aș da un exemplu negativ pentru toată lumea… de frică, de panică, de neseriozitate… cum să fac așa ceva? Să sperăm că n-o să fie nimic și s-or potoli oamenii ăștia mari și fără minte… să le vină mintea la cap", a declarat Mircea Lucescu.

Antrenorul român ar putea avea oricum dificultăţi în a ajunge în România, atâta timp cât nu mai zboară niciun avion din Ucraina, iar un drum cu maşina implică mai multe riscuri pe timpul stării de urgenţă. 

Autorităţile din Ucraina au suspendat orice manifestare sportivă petnru 30 de zile, perioada iniţială pentru care a fost decretată starea de urgenţă în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Mircea Lucescu, mesaj din Kiev după ce Rusia a început războiul cu Ucraina: "Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk"