Antena Meniu Search
x

Moartea violentă a unui tânăr de 29 de ani, înjunghiat de mai multe ori după ce suporterii AEK Atena și Dinamo Zagreb s-au luat la bătaie. Aproape 100 de arestări

Un suporter a murit marți după ce a fost grav rănit în urma unor violențe între fanii cluburilor de fotbal AEK Atena și Dinamo Zagreb, la Atena, a anunțat marți poliția, citată de Reuters.

de Redactia Observator

la 08.08.2023, 16:03

Suporter grec, ucis în bătaie
Suporter grec, ucis în bătaie - Profimedia

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, a fost înjunghiat de mai multe ori în timpul unor ciocniri între fanii celor două cluburi, în fața terenului de fotbal al AEK din Nea Filadelfia, luni noaptea, a declarat un oficial al poliției.

Bătaie între suporteri, la Atena

Poliția a declarat că între 100 și 120 de fani ai lui Dinamo Zagreb au apărut luni noaptea în apropierea stadionului, unde se adunaseră fanii AEK, relatează Mediafax.

Ciocnirile au izbucnit la mai bine de o oră după ce s-a încheiat antrenamentul echipei oaspete și după ce aceasta a părăsit stadionul, fanii din ambele tabere aruncând cu rachete de semnalizare, explozibili improvizați și pietre, a mai informat poliția.

Pe acelaşi subiect

Zeci de persoane arestate

Trei fani greci și cinci croați au fost, de asemenea, răniți și sunt tratați, iar 98 de persoane au fost arestate pentru participarea la violențe, a adăugat oficialul poliției.

Dinamo Zagreb a condamnat incidentul. „Astfel de evenimente nu sunt în conformitate cu valorile și etica pe care le promovăm ca și club și ca și comunitate", a declarat echipa într-un comunicat publicat marți pe site.

Un purtător de cuvânt al poliției grecești a mai informat că meciul dintre AEK și Dinamo Zagreb, care urma să aibă loc marți pe stadionul lui AEK, în turul de calificare pentru UEFA Champions League, a fost amânat.

Fotbalul grec a fost afectat de violențe pe teren și în afara lui, iar autoritățile au promis în repetate rânduri că vor face curățenie în acest sport. Bătăile între fanii fotbalului sunt frecvente înainte sau după un meci, în ciuda amenzilor mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » Moartea violentă a unui tânăr de 29 de ani, înjunghiat de mai multe ori după ce suporterii AEK Atena și Dinamo Zagreb s-au luat la bătaie. Aproape 100 de arestări