Antena Meniu Search
x

Motivul pentru care Adidas retrage de la vânzare tricoul 44 al naţionalei Germaniei. Cu ce semăna prea mult numărul

Producătorul de îmbrăcăminte sportivă Adidas intenţionează să retragă de la vânzare din magazinele sale tricoul cu numărul 44 al naţionalei de fotbal a Germaniei din cauza faptului că cifra a fost stilizată în aşa fel încât aduce destul de mult cu un simbol nazist, scrie DPA.

de Redactia Observator

la 01.04.2024, 18:18

- Adidas

"Sigur vom bloca personalizarea tricourilor în online", a spus purtătorul de cuvânt al Adidas, Oliver Bruggen, potrivit Agerpres.

Utilizatorii reţelelor de socializare au observat şi au criticat faptul că numărul 44 este mult prea asemănătoare cu simbolul a ceea ce a fost Schutzstaffel (SS), o organizaţie paramilitară înfiinţată de Adolf Hitler şi Partidul Nazist.

Reacţia companiei Adidas

Adidas a fost aspru criticat, dar Bruggen a spus că "Federaţia de Fotbal (DFB) şi partenerul comercial al acesteia, 11teamsports, sunt responsabile pentru proiectarea numelor şi numerelor", pe tricouri.

"Oameni din aproximativ 100 de ţări lucrează la Adidas, iar compania se pronunţă pentru promovarea diversităţii şi incluziunii. Ne opunem activ xenofobiei, antisemitismului, violenţei şi urii în orice formă a ei", a spus Bruggen. "Compania respinge cu fermitate orice sugestie că ar fi făcut-o intenţionat", a adăugat acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Sport » Motivul pentru care Adidas retrage de la vânzare tricoul 44 al naţionalei Germaniei. Cu ce semăna prea mult numărul