Antena Meniu Search
x

Video Noi reguli pentru EURO 2020. Cum se vor așeza spectatorii în tribune

Cu spectatori sau deloc. Mai avem exact o săptămână până când trebuie să dăm răspunsul final privind Euro 2020. Ministrul Sporturilor este optimist. Eduard Novak ne-a declarat astăzi în exclusivitate că scenariul de ocupare a 25% din capacitatea tribunelor ar putea fi aprobat în şedinţa de mâine, miercuri, a Guvernului.

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 19:43

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

7 aprilie este termenul pus de UEFA ţărilor organizatoare. Forul continental vrea garanţii că oamenii vor fi primiţi în tribune. Cine nu oferă garanţii, pierde dreptul de a găzdui meciuri.

Eduard Novak, ministrul tineretului și sportului: Poate să existe faptul să fie un lockdown general în țară, dar să fie 25% minim de spectatori pe Arena Natioanala, asta înseamnă asumarea noastră.

În acest moment, legislaţia interzice prezenţa spectatorilor pe stadioane, aşa că este nevoie de o hotărâre de Guvern pentru că meciurile să nu fie mutate în altă ţară şi să pierdem un eveniment pentru care ne pregătim de ani de zile.

Eduard Novak, ministrul tineretului și sportului: Sper că mâine o să avem un rezultat favorabil. Nu cred că își dorește cineva să fim excluși din lista de organizatori.

Florin Şari, manager proiect EURO 2020: Există acordul multora dintre autorităţile publice este acela în care vom avea aprox 25% din capacitatea stadionului ocupat, aproximativ 12.500 de spectatori

Cum se vor așeza spectatorii în tribune

Există 2 variante. Prima presupune că un scaun să fie liber și unul ocupat. Însă, în acest caz, atât rândul din față cât și cel din spate vor trebui să fie lăsate goale. Cea de a două varianta presupune că între fiecare spectator să fie lăsate libere 3 locuri. Iar în acest caz vor putea fi ocupate toate rândurile. Intrarea pe stadion va semăna cu intrarea în ţară.

Eduard Novak, ministrul tineretului și sportului: Se vor accepta pe stadion doar cu test PCR sau antigen, cu certificat de vaccin, cu certificat că ai avut COVID deja. Dacă nu ai aceste documente, nu ai nimic din aceste documente, atunci o să ți se facă testare rapidă acolo, după care poți să intri pe stadion.

Localnic: Cred că va fi foarte lungă coadă, dacă ar sta să verifice.

Localnic: Așteptau spectatorii acest moment de mult timp. Și mi se pare o idee bună că sunt testați.

Localnic:Să nu fie aglomerat, să nu se apropie unul de altul, se păstrează distanță.

Şi asta nu e tot. Îţi mai trebuie şi puţîn noroc. Pentru că numărul celor care nu şi-au returnat biletele este dublu faţă de cel al locurilor disponibile.

Florin Şari, manager proiect EURO 2020: Modul în care se va opera aranjamentul cu biletele este unul pe care îl cunoaștem de la vânzare. O să facem o loterie.

Loterie la care vor participa atât românii, cât şi străinii care deţîn bilete. Arena Națională va găzdui patru partide de la turneul final european. Pe 13, 17 şi 21 iunie sunt programate trei meciuri din Grupa C, iar pe 28 iunie - un joc din optimile de finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Noi reguli pentru EURO 2020. Cum se vor așeza spectatorii în tribune