Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O finalistă de la Roland Garros a fost suspendată două luni pentru dopaj

Jucătoarea italiană de tenis Sara Errani (30 ani), numărul 98 mondial, depistată pozitiv la anastrozol, la începutul anului, a fost suspendată pe o perioadă de două luni, informează cotidianul L'Equipe.

de Redactia Observator

la 07.08.2017 , 18:08

Jucătoarea italiană de tenis Sara Errani (30 ani), numărul 98 mondial, depistată pozitiv la anastrozol, la începutul anului, a fost suspendată pe o perioadă de două luni, informează cotidianul L'Equipe.

WTA a confirmat controlul pozitiv al italiencei Sara Errani, iar jucătoarea este suspendată două luni, începând din 3 august.

Ca urmare a dezvăluirilor făcute de Corriere Della Sera, WTA a confirmat că Errani a fost controlată pozitiv la un test antidoping în afara competiţiei efectuat pe 16 februarie. 

Articolul continuă după reclamă

La acest control, s-a depistat în eşantioanele sale letrozol (inhibator de aromatază nesteroid), precizează L'Equipe. Prevenită pe 18 aprilie, Errani a cerut să poată da explicaţii în faţa unei comisii indepedente, aşa cum avea dreptul. Audierea a avut loc pe 19 iunie, însă decizia oficială a fost dată abia pe 3 august. Nefiind suspendată cu titlu provizoriu în această perioadă, Sara Errani a putut juca până la începutul lunii august. 

Pe acelaşi subiect

În acelaşi timp, toate rezultatele obţinute între 16 februarie şi 7 iunie (data unui al doilea test care s-a dovedit negativ) sunt şterse din palmaresul său. Ea va putea din nou să se angajeze într-un turneu începând din 2 octombrie.

Sara Errani, care în 2013 a fost numărul cinci mondial, era înscrisă în calificări la Toronto, dar s-a retras din competiţie. 

Pe 18 aprilie, Errani, finalistă la Roland Garros 2012 și fost numărul 5 mondial, a admis ofensa, iar pe 19 iulie a fost audiată. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi podcasturile şi cărţile de dezvoltare personală, în locul unui psiholog?
Observator » Sport » O finalistă de la Roland Garros a fost suspendată două luni pentru dopaj