Antena Meniu Search
x

O SUPER-BACTERIE ameninţă Jocurile Olimpice de la Rio. AVERTISMENTUL specialiştilor (FOTO, VIDEO)

O bacterie rezistentă la orice antibiotic, denumită de specialişti "super-bacteria", a fost descoperită pe unele dintre cele mai cunoscute plaje din Rio de Janeiro, oraş care va găzdui în mai puţin de o lună ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice.

O bacterie rezistentă la orice antibiotic, denumită de specialişti "super-bacteria", a fost descoperită pe unele dintre cele mai cunoscute plaje din Rio de Janeiro, oraş care va găzdui în mai puţin de o lună ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice.

Potrivit CNN, o echipă de oameni de ştiinţă din Brazilia, condusă de Renata Picao, a făcut această descoperire după ce a analizat timp de un an cinci dintre plajele din Rio de Janeiro.

Renata Picao susţine că ”superbacteria” a ajuns pe plajele din Rio de Janeiro, după ce ape reziduale de la spitale locale au fost direcționate spre golf. "Am căutat aceste bacterii în apele litorale, pe durata unui an, în zona a cinci plaje. Am descoperit că bacteriile se găsesc într-o varietate de concentraţii şi sunt asociate cu poluarea”, a spus Renata Picao.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oamenii de ştiinţă cred că bacteria rezistentă la antibiotice a apărut din cauza infrastructurii sanitare fragile. „Cred că apele reziduale din spitale se duc în canalizarea municipală şi apoi în Guanabara Bay sau alte râuri, pentru a ajunge în zona plajelor în final”, a mai spus Renata Picao.

Între plajele cu probleme se numără Flamengo şi Botafogo, unde vor avea loc competiții.

"Este o zonă bună pentru navigare, însă de fiecare dată când apa te loveşte peste faţă simţi de parcă un inamic străin îţi intră în faţă. Întotdeauna îmi ţin buzele strânse şi nasul acoperit", a declarat sportivul paralimpic Heiko Kroger, din Germania, în timpul unei vizite recente la Rio de Janeiro.

Heiko Kroger este convins că bacteria din apă ar putea fi cauza unei infecţii severe cu care a fost diagnosticat unui dintre membrii echipei sale în urma ultimelor antrenamente.

Rio de Janeiro va găzdui din 5 august Jocurile Olimpice de vară. Mii de turiști și sportivi sunt așteptați în Brazilia.

În pofida acestui semnal de alarmă, Comitetul Olimpic Internaţional nu recomandă mutarea locului de desfăşurare a competiţiilor de navigaţie.

Pe de altă parte, responsabilii cu sistemul de canalizare din Rio, Cedae, au precizat că indicii stabiliţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii au fost respectaţi. "Sistemul de canalizare a fost tratat în proporţie de 51 la sută. În urmă cu şapte ani, procentul era de doar 11 la sută", a declarat directorul Edes de Oliveira, pentru CNN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sport » O SUPER-BACTERIE ameninţă Jocurile Olimpice de la Rio. AVERTISMENTUL specialiştilor (FOTO, VIDEO)