Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) A început Campionatul Mondial de Handbal feminin. Vezi care sunt favoritele principale

Între 1 și 19 decembrie se desfășoară cea de-a 25-a ediție a Campionatului Mondial de handbal feminin. Cea mai titrată competiție de handbal se desfășoară în Spania. Olanda, campioana en-titre, va încerca să-și apere trofeul titlu câștigat la ediția precedentă, din 2019. 

de Redactia Observator

la 08.12.2021 , 11:32

A început Campionatul Mondial de Handbal feminin
A început Campionatul Mondial de Handbal feminin

Echipele participante au fost repartizate în 8 grupe a câte patru echipe, urmând ca primele trei să se califice în faza următoare a competiției. Naționalele calificate vor fi împărțite în patru grupe a câte șase echipe, iar primele două echipe din fiecare grupă se vor întâlni în sferturile de finală. 

La această ediție a Campionatului Mondial participă și România, care a fost repartizată în grupa C, alături de Iran, Kazakhstan și Norvegia. România este favorită pentru a ocupa locul doi în grupă, clasare în urma căreia va fi distribuită în grupa principală 2, alături de echipele calificate din grupa D - Olanda, Suedia și una dintre naționalele din Uzbekistan sau Puerto Rico. 

De precizat faptul că din grupă vor face parte și colege din grupa C, iar rezultatele cu acestea se vor păstra pentru alcătuirea clasamentului grupei principale. 

Articolul continuă după reclamă

România va avea o misiune aproape imposibilă în drumul spre sferturi. Pentru a se putea califica are nevoie de victorie cu cel puțin una dintre forțele mondiale: Norvegia sau Spania și să învingă și pe Suedia. 

La ediția precedentă a Campionatului Mondial de Handbal feminin (2019), România s-a clasat pe locul 12. Ultima medalie obținută de naționala de handbal feminin a fost la Campionatul Mondial din 2015, când s-a clasat pe locul trei și a obținut bronzul. 

Potrivit președintelui Federației Române de handbal feminin, Alexandru Dedu, obiectivul principal al naționalei noastre este clasarea în primele zece locuri. România nu va conta la acest turneu final pe cea mai importantă jucătoare, Cristina Neagu, care s-a retras din națională. Lotul deplasat în Spania de antrenorul Adrian Vasile: 

Portari: Iulia Dumanska, Diana Ciucă, Daciana Hosu, 

Extreme stânga: Ana Maria Tănasie, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan

Extreme dreapta: Laura Moisă, Oana Borș

Interi stânga: Anca Polocoșer, Sorina Tîrcă, Bianca Bazaliu, Bianca Harabagiu

Interi dreapta: Alina Ilie, Ana Maria Savu

Centri: Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo, Andreea Rotaru, Andreea Popa

Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Alexandra Subțirică Iovănescu.

Antrenor: Adrian Vasile.

Cote Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2021

Potrivit Betromania.com, România este cotată cu șansa a 14-a la câștigarea Campionatului Mondial de Handbal feminin 2021 și are cota de 151.

Cea mai bună casă de pariuri live o dă ca favorită principală pe Norvegia, care are cotă de 2 pentru a câștiga ediția din 2021. Contracandidatele principale sunt Franța (6,00), Olanda (8,00) și Danemarca (9,00). 

Chiar dacă a câștigat medalia de aur la Olimpiada de la Tokyo, naționala franceză este cotată cu șansa a doua, în timp ce deținătoarea titlului de campioană mondială încheie podiumul. Norvegia este marea favorită, însă la Olimpiada de la Tokyo a reușit o clasare modestă, pe locul 3. Tripla campioană mondială a câștigat medalia de aur și la Campionatul European din 2020, când a învins în finală chiar naționala Franței, scor 22-20. 

Cote pariuri handbal ale adversarelor României la Campionatul Mondial: Suedia (a șasea favorită cu cota 11,00), în timp ce Kazakhstan, Iran, Uzbekistan sau Puerto Rico sunt cotate cu ultimele șanse, având o cotă de 5.001. 

Finala Campionatului Mondial de Handbal Feminin 2021 se va disputa pe 19 decembrie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sport » (P) A început Campionatul Mondial de Handbal feminin. Vezi care sunt favoritele principale