Antena Meniu Search
x

Video Povestea Emei, dublă campioană balcanică la echitaţie. La 14 ani, vrea să cucerească Europa

La doar 14 ani face deja furori la cele mai importante concursuri de echitaţie pentru adulţi. În România, la categoria ei de vârstă, nu are rival şi este hotrărâtă să-şi depăşească limitele şi să ducă România pe primele locuri la cele mai importante concursuri europene. Este povestea Emei Butucă, dublă campioană balcanică la echitaţie.

de Cătălina Buzoianu

la 02.06.2021, 08:34

Vezi și

Povestea Emei începe în urmă cu 8 ani, pe vremea când era doar o fetiţă ca oricare alta, poate chiar mult prea timidă şi fără nicio pasiune. Dintr-o joacă şi-a descoperit pasiunea pentru cai, iar de atunci a început să viseze.

Ema Butucă: O prietenă de-ale mele a început să încalece şi mi s-a părut foarte interesant. Într-o zi m-a luat şi pe mine la o lecţie de echitaţie şi de atunci mi-am descoperit pasiunea pentru cai. Aveam în jur de 6 ani şi de atunci nu m-am mai despărţit de ei.

De atunci, a câştigat cupă după cupă. În spatele premiilor obţinute sunt însă multe ore de muncă şi sacrificii.

Mihai Neacşu, antrenor: Din punctul meu de vedere sunt un antrenor pivilegiat pentru că sportiva Ema Butuc este un sportiv, în primul rând, foarte, foarte muncitor şi foarte disciplinat. Dornic tot timpul să înveţe ceva noi şi este foarte atentă la toate detaliile antrenamentului. 

Pe acelaşi subiect

Ema este dublă campioană balcanică

Ema Butucă: Este mult de muncă, dar nu pot să spun că este foarte greu pentru că îmi place foarte mult acest sport şi îl fac cu drag. 

Emma este dublă campioană balcanică, cel mai tânăr câştigător al unei etape de GRAND Prix de seniori - victorie obţinută la vârsta de 14 ani şi singurul junior ce a câştigat cupa Eqvestria.

Adrian Butucă, tatăl Emei: Mai ales când a accesat partea de perfomanţă ne-a schimbat viaţa pentru că concediile noastre, altădată mergând în diverse locuri, acum, practic, concediile noastre sunt la concursuri, însoţind-o pe Ema. Mai avem copii, am ajuns să mergem separat, la un concurs merge mama, la un concurs merge tata.

Cea mai mare dorință a Emei este să pună România pe harta concursurilor de echitaţie.

Acum, se pregăteşte intens pentru Campionatele Europene din Portugalia, de unde speră să vină cu cea mai strălucitoare medalie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sport » Povestea Emei, dublă campioană balcanică la echitaţie. La 14 ani, vrea să cucerească Europa