Antena Meniu Search
x

Președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, acuzat că ar fi intervenit asupra unei curse de Formula 1

Mohammed Ben Sulayem, președintele FIA, organismul care guvernează sporturile cu motor, este investigat pentru presupusa ingerință asupra rezultatului unei curse de Formula 1.

de Redactia Observator

la 04.03.2024, 21:59

- Profimedia

Un denunțător a declarat pentru FIA că Ben Sulayem ar fi intervenit pentru a anula o penalizare acordată lui Fernando Alonso de la Aston Martin la Marele Premiu al Arabiei Saudite din 2023.

Şeful FIA, anchetat pentru intervenţia asupra rezultatului unei curse de F1

Afirmația se află într-un raport al unui ofițer de conformitate al FIA către comitetul său de etică, ofițer consultat de BBC Sport.

Acuzația făcută de denunțător este că Ben Sulayem l-a sunat pe șeicul Abdullah bin Hamas bin Isa Al Khalifa - vicepreședintele FIA pentru sport pentru regiunea Orientului Mijlociu și a Africii de Nord, care se afla în Arabia Saudită pentru cursă în calitate oficială - și i-a spus clar că este de părere că sancțiunea lui Alonso ar trebui să fie revocată.

Pe acelaşi subiect

Alonso primise o penalizare de 10 secunde pentru lucrări efectuate la mașina sa în timp ce executa o penalizare anterioară de cinci secunde, relatează Mediafax.

Raportul, întocmit de ofițerul de conformitate Paolo Basarri, spune că denunțătorul a raportat că Ben Sulayem „a pretins comisarilor să anuleze decizia lor de a acorda" penalizarea lui Alonso. În italiană, cuvântul "pretendere" înseamnă a cere sau a aștepta.

Comitetul de etică ar trebui să aibă nevoie de patru până la șase săptămâni pentru a-și emite raportul.

Sancțiunea în cauză îl coborâse pe Alonso de pe locul trei - în spatele piloților Red Bull Sergio Perez și Max Verstappen - pe locul patru, tot în spatele lui George Russell de la Mercedes. Retragerea acesteia l-a readus pe o poziție pe podium.

BBC Sport a verificat informația cu mai multe personalități de rang înalt la nivel înalt în F1 și apropiate de FIA. Niciunul nu a vrut să facă declarații, dar toți au spus că au avut aceleași informații.

Antena este casa Formulei 1 în România pentru următorii 3 ani. Cele 24 de curse ale celui mai spectaculos sezon din istoria legendară a acestui sport vor fi transmise integral de posturile Antena şi platforma AntenaPLAY.

Cursele de Formula pot fi urmărite pe AntenaPlay pe link-urile de mai jos:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » Președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, acuzat că ar fi intervenit asupra unei curse de Formula 1