Antena Meniu Search
x

Video Procesul lui Novak Djokovic s-a încheiat. Tenismenul sârb urmează să afle dacă va juca la Australian Open

Novak Djokovic mai are de aşteptat până va afla dacă poate juca la Australian Open. Tribunalul Federal din Australia a amânat decizia asupra contestaţiei pe care a înaintat-o Djokovic după ce ministrul Imigraţiei i-a anulat viza şi a ordonat expulzarea sa. Cei trei judecători ar putea da, în următoarele ore, "unele indicaţii" asupra hotărârii lor.

de Redactia Observator

la 16.01.2022, 10:28

Vezi și

Avocaţii sportivului au susţinut că participarea lui Novak Djokovic la Australian Open nu va genera proteste anti-vaccin, aşa cum a scris ministrul pentru a-şi motiva decizia. Dimpotrivă, expulzarea ar putea da naştere la tulburări. 

Reprezentanţii guvernului au afirmat, însă, că Djokovic a devenit un simbol al mişcării anti-vaccin din Australia. Câţiva protestatari cu drapele sârbeşti au manifestat în faţa tribunalului în timpul audierilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Când se va da verdictul în cazul vizei lui Djokovic

După mai bine de cinci ore de dezbateri și argumentări în procesul anulării vizei lui Novak Djokovic, judecătorii Curții Federale din Melbourne au anunțat că este posibil să comunice decizia lor părților în cursul zilei de duminică, fără a publica însă motivația completă.

Audierile au început la ora locală 9.30 (0.30 ora României) și s-au încheiat în jurul orei 14.30. După ce ambele părți și-au expus argumetația, președintele completului de judecată, james Allsop a cominicat că se încearcă luarea unei decizii până în cursul serii de duminică:

„Sperăm să ne petrecem după-amiaza, și poate chiar seara, pentru a trata argumentele care au fost prezentate instanței, nu pentru a oferi motive complete astăzi, ci pentru a ajunge, dacă este posibil, la un punct de vedere cu privire la rezultatul chestiunii și la o ipoteză, la baza individuală a acesteia”.

Programul Australian Open, afectat de procesul sârbului

Așadar, e posibil ca o decizie definitivă să fie comunicată până la sfârșitul zilei, probabil în jurul orei 21.00 (12.00 în România), scrie Mediafax. Acest fapt afectează toată desfășurarea Grand Slam-ului de la Melbourne, deoarece nu se poate comunica programul de desfășurare a competiției.

Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată la Australian Open, jucătorii aflând orele la care vor juca cel târziu sâmbăta seara. Mai mult, eliminarea lui Djokovic din turneu va duce la schimbarea capilor de serie, ceea ce înseamnă și rearanjarea tabloului, deci și modificarea unor meciuri.

Reamintim că Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, a decis vineri o nouă anulare a vizei lui Novak Djokovic, liderul mondial fiind considerat o amenințare pentru sănătatea publică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Procesul lui Novak Djokovic s-a încheiat. Tenismenul sârb urmează să afle dacă va juca la Australian Open