Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rafting pe râul Buzău, o experiență plină de adrenalină

După o lungă perioadă de izolare, parcă suntem dornici să ne depăşim limitele şi să ne bucurăm cât mai mult de natură şi aer curat. Pentru cei care vor să le combine pe toate, avem o idee...o tură de rafting. Locul potrivit poate fi la barajul Siriu, pe valurile învolburate ale râului Buzău.

de Redactia Observator

la 15.06.2020 , 02:48

  • Traseul pentru rafting este de aproximativ 13 kilometri.
  • Aventura în râul Buzău durează cam 3 ore.

Cât e Buzăul de mare, nu găseşti loc mai bun pentru distracţie ca la barajul Siriu. Aici, ni se deschide o privelişte minunată. Printre copacii deşi, râul Buzău o ia furios la vale. Doar temerarii se încumetă să-i facă faţă.

Drumul până la barcă este prima încercare. Ca să ajungă acolo, cei dornici de aventură au de traversat un pod vechi și ponosit. Fiindcă orice pas greşit îi poate duce direct în apă, instructajul este unul extrem de riguros, încă de la început.

A doua încercare este contactul cu apa. Râul Buzău este o surpriză la fiecare întâlnire, astfel că iubitorii de rafting găsesc provocări la fiecare pas. Sunt pietre și valuri peste tot. Sportivii rezistă cu greu în barcă.

Vezi și

”A fost spectaculos, chiar nu mă aşteptam. Dar, datorită instructorului, m am relaxat complet. Am şi căzut, sunt prima care a căzut”, spune o turistă.

”Adrenalina pe care o primeşti când e apa învolburată. Nu mai ştii ce să faci, dar tu vrei să fii acolo, pe val, să fii primul”, dezvăluie un alt turist.

Astfel de ture de rafting se fac săptămânal, iar cei care vor să iasă din monotonie pot merge oricând să se lupte cu valurile Buzău. Chiar şi copiii pot practica acest sport.

Mihai Mareș – instructor de rafting: E şi pentru copii, e şi pentru familii. Intrăm pe apă cu copii de 7 ani pe râu, cu mici excepţii - acolo unde i scoatem din apă. În primul rând, te rupe de cotidian.

Sânziana Ioan, instructor de rafting: Raftingul e un sport potrivit pentru că lucrăm în echipă, e un sport de echipă. Vă aşteptăm cu drag!

Aventura pe râu costă între 180 și 220 de lei, durează 3 ore, iar traseul pe râul învolburat este de aproape 13 kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sport » Rafting pe râul Buzău, o experiență plină de adrenalină