Antena Meniu Search
x

Răzvan Onea, după ce a fost la un pas să îi rupă piciorul lui Florinel Coman: Ştiam că trebuie să îi luam tare, mă bucur că ne-a reuşit

Fundaşul Rapidului a vorbit despre meciul Rapid - FCSB 1-0, disputat duminică, şi despre intrarea extrem de dură asupra lui Florinel Coman, pentru care a primit doar cartonaş galben.

de Redactia Observator

la 24.04.2023, 13:22

Răzvan Onea, fundaş la FC Rapid
Răzvan Onea, fundaş la FC Rapid - Rapid TV

În minutul 4 al meciului Rapid - FCSB, încheiat 1-0, Răzvan Onea a avut o intrare considerată de mulţi extrem de dură la Florinel Coman, în urma căreia arbitrul i-a acordat cartonaşul galben. Faza nu a fost analizată de sistemul VAR ulterior, deşi specialiştii în arbitraj spun că se impunea cartonaş roşu fără discuţie. Fundaşul rapidului a vorbit după meci despre victorie şi atacul asupra lui Florinel Coman.

"O victorie foarte importantă, foarte muncită chiar. Le mulţumim suporterilor care au fost alături de noi, au fost senzaţionali. Este o victore mult mai frumoasă, că a fost venită la limită. Am pus piciorul tare, ştiam că trebuia să îi luăm tare ca să îi incomodăm puţin şi mă bucur că ne-a reuşit.

(Despre intrarea asupra lui Florinel Coman) Nu m-am dus agresiv, mi-am tras picioarele, nu m-au dus cu talpa în faţă. M-am dus cu viteză şi el s-a rostogolit peste cap.", a declarat Răzvan Onea pentru Rapid TV.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gigi Becali anunţă că se retrage de la FCSB şi îl atacă pe arbitrul Feşnic

Gigi Becali a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că se retrage din fotbal, subliniind că a luat decizia după meciul pierdut de FCSB, scor 0-1, cu Rapid, în Superliga, în urma căruia a acuzat arbitrajul lui Horaţiu Feşnic.

"Am ţinut să vă anunţ pe toţi, că mă ţin de cuvânt de data asta, aşa cred. E ultima conferinţă de presă. Am hotărât aseară, dupa ce s-a întâmplat în meci, ca eu... gata! Am terminat! Ies din fotbal, nu mă mai interesează. De ce vreau să termin? Am 65 de ani, când eram tânăr, mai puteam. Să nu dorm la 2-3 noaptea şi să fac tensiunea 16 din cauza lui Feşnic? Ce a facut omul ăsta a pus capac! Ar trebuie să îl cheme Întuneric, nu Feşnic! Din cauza lui ies, aşa ceva nu se poate. Am făcut o socoteală: 10 milioane înainte, 10 milioane acum, plus vreo 3 milioane majorare de capital. Pot să scot banii, dacă fac micşorare de capital. Sunt aproape 23 de milioane de euro. Dacă dă cineva 25 de milioane de euro, mâine dau echipa! Astăzi am semnat ieşirea mea din toate funcţiile de la club, tot ce înseamnă reprezentarea FCSB-ului. Să facă Adunările Generale la FRF cum vor ei! Vali Argăseală nu va mai participa, pentru că noi nu suntem sclavi. Aşa nu se mai poate! Asta e tiranie, tirania nu o suport! N-am ce căuta. M-au biruit! Nu pot să o scot la capăt cu ei! Nedreptatea si minciuna n-am cum sa le contracarez. Sunt bine organizaţi, în sistem, sunt prea puternici. Au multe structuri în spate! Feşnic a umplut paharul, gata nu mai vreau, să aducă coasa, să taie picioarele la jucătorii mei, gata nu mai vreau, a pus capac", a declarat Gigi Becali într-o conferinţă de presă.

El a spus că fetele sale nu vor echipa. "Nu voi mai ţine nici acţiunile. Nici fetele nu vor. Am vrut să dau echipa ginerelui, dar fata mi-a zis să-i las bărbatul în pace. Poate pun echipa pe numele surorii până vând. Vom vedea la Registrul Comerţului cum fac cu echipa. Poate o pun pe numele surorii. Eu nu mai am treabă cu nimeni, nici cu Burleanu, nici cu nimeni. Vedeţi-vă de treabă cu mizeriile voastre şi spălaţi-vă cu ele pe cap”.

Florinel Coman: Din minutul cinci nu am mai putut să mai sprintez

Lui Florinel Coman, jucătorul echipei FCSB, îi pare rău că formaţia sa nu a reuşit să marcheze în meciul de duminică, 0-1 cu Rapid Bucureşti. Coman crede că FCSB încă trage la titlu.

Am făcut un fotbal bun, mai ales în repriza a doua. Am avut ocazii mari, dar nu am reuşit să marcăm. Am început foarte prost meciul. Cred că un egal era echitabil. Din păcate nu am reuşit să luăm cele trei puncte, aşa cum ne-am propus. Important este că am avut ocazii, şi eu am avut o ocazie mare. Acum trebuie să mergem la Craiova şi să câştigăm pentru că avem nevoie de trei puncte. Puteam face pasul din seara asta, ne pare rău. Dacă am fi egalat 1-1 în minutul 60, cred că puteam să şi câştigăm. Din minutul cinci nu am mai putut să mai sprintez, am făcut injecţii la pauză. Dar a fost un fault mai dur. Arbitrajul a fost super. Chiar i-am spus asta la final. Încă putem câştiga titlul! Şi la începutul sezonului se spunea că nu avem nici o şansă şi iată că suntem aici. E un play-off care se joacă, un egal era echitabil. La Craiova nu va conta jocul pe care îl facem, mergem doar pentru cele trei puncte”, a declarat Florinel Coman.

Adrian Mutu: O victorie importantă, de moral. Au fost două reprize distincte

Antrenorul Adrian Mutu a declarat că Rapid nu a făcut nici un cadou pentru nimeni, chiar dacă victoria de duminică, cu FCSB, scor 1-0, avantajează pe Farul şi CFR, chiar şi pe Universitatea Craiova.

O victorie importantă, de moral. Am fost inspirat cu Funsho, a făcut un meci mare! Au fost două reprize distincte. În prima repriză am fost noi mai buni, în a doua am suferit, pentru că FCSB a fost mai bună. Chiar dacă suferim important e să aducem cele trei puncte.

Nu am făcut pasul înapoi voit, ci din cauza presiunii pe care au pus-o, ne-au olbligat să ne apărăm mai jos. Am rezistat însă. Horatiu Molodvan a facut un meci mare azi. Cred că Moldo a făcut un sezon extraordinar, a avut şi momente în care nu a fost la nivelul lui, dar, în general, a fost foarte bun.

Nu am făcut nici un cadou nimănui, doar celor care ţin cu Rapid. Europa e un obiectiv pe care ni l-am pus noi, pentru o motivaţie în plus. La Coman a fost o intrarea mai violentă a lui Onea, dar care nu a fost cu talpa, ci cu genunchiul, nu a pus în pericol integritatea fizică a lui Coman şi mă bucur că Florin este bine. La fiecare meci cer o agresivitate pozitivă, probabil fiind derby-ul, jucătorii s-au montat un pic mai mult”, a declarat Adrian Mutu.

Rapid - FCSB 1-0, desfăşurarea meciului

Meciul de pe stadionul Valentin Stănescu a început cu opt minute mai târziu decât programarea iniţială din cauza spectacolului pirotehnic al galeriei giuleştene. Arbitrul Horaţiu Feşnic a amânat startul partidei pentru ca fumul de pe teren să se împrăştie, iar crainicul arenei a făcut apel la suporteri pentru ca aceştia să nu mai folosească materiale pirotehnice.  

În minutul 4, Onea a intrat foarte dur la Florinel Coman, dar arbitrul a acordat doar galben după consultarea VAR. Rapid a deschis scorul în minutul 21, când Albu a pasat pentru pentru Funsho Bamgboye, acesta a trimis în careu şi acelaşi Albu a deschis scorul.

Imediat după gol, portarul Horaţiu Moldovan a scos şutul lui Olaru. S-a jucat pe contre în prima repriză, iar arbitrul a permis fundaşilor echipei gazdă un joc mai dur.

După pauză FCSB a forţat egalarea, a avut mai multe ocazii, dar Horaţiu Moldovan a avut intervenţii excelente, precum cea din minutul 89, în faţa lui Omrani. Rapid a învins şi a reuşit prima victorie din play-off.

FCSB rămâne pe locul al treilea în clasament, cu 37 de puncte, în timp ce Rapid este pe 5, cu 31 de puncte.

RAPID: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, D. Grigore, Junior Morais (Florin Ştefan 77) - Al. Albu, Kait, Al. Ioniţă II (Emmers 65) – Sefer (Pănoiu 90), Dugandzic, Funsho Bamgboye. ANTRENOR:  Adrian Mutu

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa (I. Cristea 46), Tamm, Radunovic – Edjouma (Omrani 46), Şut (Miculescu 85), Olaru - Oct. Popescu, Compagno (Cordea 46), Fl. Coman. ANTRENOR: Elias Charalambous

Cartonaşe galbene: Onea 4, D. Grigore 28, Al. Ioniţă II 44, Fl. Ştefan 88 / Omrani 4, Dawa 18, Radunovic 85

Arbitri: Horaţiu Feşnic - Valentin Avram, Alexandru Cerei - Bogdan Dumitrache

Arbitri VAR: Rareş Vidican - Vasile Marinescu

Observator: Dan Victor Berbecaru

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » Răzvan Onea, după ce a fost la un pas să îi rupă piciorul lui Florinel Coman: Ştiam că trebuie să îi luam tare, mă bucur că ne-a reuşit