Antena Meniu Search
x

Reacţii, după ce CS Universitatea Craiova a câştigat finala Cupei României la fotbal

CS Universitatea Craiova a câştigat, sâmbătă seara, finala Cupei României la fotbal, după ce s-a impus, cu 3-2, după prelungiri, împotriva formaţiei Astra Giurgiu.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.05.2021, 08:35

Fotbaliştii de la CS Universitatea Craiova, bucurându-se de câştigarea Cupei României
CS Universitatea Craiova a câştigat Cupa României la fotbal - Facebook Universitatea Craiova
  • Finala Cupei României a fost una dintre primele partide din România jucate cu spectatori în tribune, după o pauză de mai mult de un an.

Duelul dintre CS Universitatea Craiova şi Astra Giurgiu, disputat la Ploieşti, pe Stadionul "Ilie Oană", trebuia să fie una dintre primele partide din România jucate cu spectatori în tribună, după o pauză de mai mult de un an cauzată de pandemia de coronavirus.

Deşi erau aşteptate câteva mii de persoane pe arena din Ploieşti, în cele din urmă doar aproximativ 1.500 de persoane au reuşit să pătrundă pe stadion, mulţi dintre cei care şi-au cumpărat bilete de acces nereuşind să facă dovada că s-au vaccinat antiCovid, că au teste negative sau că au trecut de curând prin boală.

Chiar şi aşa, spectacolul nu a lipsit de pe Arena "Ilie Oană", CS Universitatea Craiova reuşind să se impună la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri din actualul sezon.

CS Universitatea Craiova a deschis rapid scorul, în minutul 14, prin Andrei Ivan, care a fructificat o pasă venită de la Dan Nistor, însă fotbaliştii Astrei au egalat rapid, Valerică Găman, fost fotbalist la Universitatea Craiova, reuşind să transforme un penalty.

Pe acelaşi subiect

Cum tabela nu s-a mai modificat până în minutul 90, în ciuda ocaziilor avute de cele două formaţii, s-a intrat în prelungiri, fază a meciului în care am avut parte de dramatism total. Asta pentru că Astra a preluat conducerea, graţie unui gol marcat de Boe-Kane, în minutul 93, însă nu a reuşit să ţină de rezultat.

Dan Nistor, unul dintre cei mai contestaţi jucători din tabăra Craiovei, a ieşit la rampă şi a decis câştigătoarea Cupei României. Mijlocaşul trecut şi pe la Dinamo a egalat în minutul 100, cu o execuţie de zile mari, iar în minutul 113 a oferit o nouă pasă decisivă, de această dată pentru golul victoriei înscris de Vladimir Screciu.

A fost 3-2 pentru CS Universitatea Craiova, formaţie care câştigă Cupa României pentru a doua oară în ultimii ani. În 2018, oltenii au trecut, în finală, de AFC Hermannstadt, scor 2-0.

CS Universitatea Craiova în UEFA Conference League, Astra Giurgiu aproape dezintegrată

În ciuda trofeului câştigat, specialiştii nu sunt încântaţi de parcursul avut de cei de la CS Universitatea Craiova. Se consideră că, la lotul existent, CS Universitatea Craiova trebuia să se implice cu mult mai mult aplomb în lupta pentru câştigarea campionatului naţional şi chiar să etaleze un fotbal mai atractiv.

Multe dintre săgeţi au fost trimise către Marinos Ouzounidis, antrenor considerat nu tocmai pregătit pentru a antrena o echipă precum cea a celor de la CS Universitatea Craiova. 

De cealaltă parte, pentru Astra Giurgiu se anunţă zile negre, existând inclusiv pericolul ca formaţia să se dezintegreze, chiar dacă giurgiuvenii încă mai speră să câştige, la masa verde, dreptul de a evolua şi în sezonul viitor în Liga I.

Retrogradaţi în Liga a doua, la nivel de rezultate, fotbaliştii de la Astra Giurgiu speră să profite de o eventuală retrogradare la masa verde a echipei UTA Arad pentru a se menţine pe prima scenă a fotbalului românesc. UTA Arad ar putea fi pedepsită aspru după ce s-a aflat că doi dintre oficialii clubului, Claudiu Drăgan şi Decebal Grădinaru, au intervenit pentru a motiva financiar adversarii unei rivale la promovare.

Chiar şi aşa, indiferent de Liga în care va avea drept de a evolua, Astra ar urma să treacă prin momente critice, după ce mai mulţi oficiali şi jucători ai clubului şi-au manifestat intenţia de a părăsi gruparea din Giurgiu. Problemele de ordin financiare, dar şi celelalte probleme organizatorice i-au făcut pe Dănuţ Coman, Bogdan Mara, Ionuţ Badea şi o parte dintre jucători să anunţe că îşi încheie colaborarea cu Astra Giurgiu la finalul actualului sezon, ultima dorinţă a lor fiind de a încheia cu bine actualul sezon.

Prin câştigarea Cupei României la fotbal, CS Universitatea Craiova a obţinut dreptul de a participa în UEFA Conference League, a treia competiţie europeană inter-cluburi ca nivel al valorii, urmând să intre, alături de FCSB, direct în turul II preliminar al competiţiei. Vă reamintim că CFR Cluj, campioana României, intră în preliminariile UEFA Champions League, iar a patra reprezentantă a României în cupele europene, care intră în competiţie tot din turul II preliminar al UEFA Conference League, va fi stabilită în urma unui meci de baraj disputat între Sepsi Sf. Gheorghe, locul 4 în play-off-ul Ligii I, şi învingătoarea dintre Chindia Târgovişte şi Viitorul Constanţa, primele două clasate cu licenţă europeană din play-out-ul Ligii I.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Reacţii, după ce CS Universitatea Craiova a câştigat finala Cupei României la fotbal