Reforma anunţată de UEFA. Noua formulă de desfășurare a Ligii Campionilor, începând cu 2024-2025

De Redactia Observator.
Publicat: 20.04.2021, 10:49.
Actualizat: 20.04.2021, 11:01

UEFA a anunțat luni noul format pentru competițiile intercluburi valabile din sezonul 2024-2025

Reforma anuţată de UEFA. Noua formulă de desfășurare a Ligii Campionilor, începând cu 2024-2025

Diogo Jota

Profimedia

Comitetul Executiv al UEFA a anunţat, luni, mai multe decizii cu privire la un nou format al competiţiilor de club începând din sezonul 2024-2025.

Modificările sunt următoarele:

Citește și:

În noua variantă aprobată de UEFA, la startul Ligii Campionilor se vor alinia 36 de echipe, în comparație cu cele 32 de acum. Cea mai mare schimbare va consta în transformarea dublelor manșe tradiționale, într-o grupă unică, care include toate echipele participante, potrivit Mediafax. Fiecărui club i se va garanta un minimum de 10 meciuri, împotriva a 10 adversari diferiți (cinci meciuri pe teren propriu, cinci în deplasare), în comparație cu formula actuală, în care întâlnesc 3 adversari, în șase meciuri, în sistem de dublă manșă.

Primele opt echipe din grupă se vor califica automat pentru etapa eliminatorie a optimilor de finală, în timp ce celelalte 8 echipe vor fi stabilite dintre cele care se clasează pe locurile 9-24, acestea urmând să se confrunte într-un play-off cu două manșe, pentru a-și asigura prezența în optimile de finală ale competiției. Modificări similare de format vor fi aplicate și pentru UEFA Europa League și UEFA Europa Conference League. Sub rezerva unor discuții și acorduri suplimentare, aceste două competiții pot fi extinse și la un total de 36 de echipe fiecare.

Calificarea pentru UEFA Champions League va continua să fie deschisă și câștigată prin performanțele echipelor în competițiile interne. Toate jocurile dinaintea finalei vor fi jucate în continuare la jumătatea săptămânii, recunoscând importanța calendarului intern al campionatelor din toată Europa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.