Antena Meniu Search
x

Rivalii au făcut un gest incredibil în memoria lui Eusebio!

Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu marelui Eusebio. Chiar şi rivalii de-o viaţă ai Benficăi au venit la statuia acestuia, cu fulare cu Benfica, lumânări şi multe, multe lacrimi.

Fostul mare internaţional portughez Eusebio a murit la 71 de ani. Legenda Benficăi s-a stins din viaţă în urma unui stop cardiorespirator. Potrivit presei portugheze, Eusebio a avut şi probleme cu inima în ultimii ani.

Supranumit "Pantera neagră", Eusebio s-a născut în Mozambic în 1942. Din 22 de ani de carieră, 15 ani i-a petrecut la Benfica. A fost considerat cel mai mare fotbalist al Portugaliei din toate timpurile. 

Cu Benfica, Eusebio a cucerit 11 titluri ale Portugaliei şi o Cupă a Campionilor Europeni. Eusebio a câştigat Balonul de Aur în 1965 şi a fost primul fotbalist care a cucerit Gheata de Aur, trei ani mai târziu. A mai luat o Gheată de Aur în `73 şi a fost golgeterul Cupei Mondiale din Anglia în `66.

În 745 de meciuri în toată cariera, Eusebio a dat 733 de goluri.

Rivalitatea Porto-Benfica s-a stins pentru o zi!

Trei zile de doliu naţional au fost decretate în Portugalia, după moartea lui Eusebio. Iar înaintea fiecărei partide din campionatul Portugaliei va fi ţinut un minut de reculegere. 

Un fan înfocat al lui FC Porto, rivala de-o viaţă a Benficăi, a făcut un gest incredibil. "Sunt un fan al lui Porto şi am jurat că nu voi pune niciodată piciorul în stadionul celor de la Benfica, dar în această dimineaţă am simţit că trebuie să vin aici. Eusebio este al nostru, este simbolul Portugaliei. Acum nu mai au loc rivalităţi, nu există cluburi de fotbal, Eusebio este Portugalia", a spus Rui Alexandre Morais, un fan de 32 de ani, pentru A Bola. 

Funerariile lui Eusebio vor avea loc azi, la 17:00 ora Portugaliei. 

Foto: Soţia lui Eusebio, Flora (în dreapta), şi fata acestuia, Sandra (stânga), sunt devastate de dispariţia celui mai mare fotbalist al Portugaliei. 

Citeşte aici povestea incredibilă: DOBRIN a jucat în aceeaşi echipă cu marele EUSEBIO!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sport » Rivalii au făcut un gest incredibil în memoria lui Eusebio!