Antena Meniu Search
x

Șahistul Bogdan Deac va participa la Grand Chess Tour 2024. Turneul de la București începe pe 25 iunie

Bogdan Deac, jucător de bază al lotului olimpic masculin, a primit wildcard pentru a concura în etapa de la Bucureşti a circuitului internaţional de şah Grand Chess Tour – ediţia 2024, care va debuta la 25 iunie. Prezenţa lui Deac devine o tradiţie în cadrul turneului, aceasta fiind cea de-a patra sa participare în etapa de la Bucureşti.

de Redactia Observator

la 22.05.2024 , 10:35

Bogdan Deac Magnus Carlsen
Șahistul Bogdan Deac va participa la Grand Chess Tour 2024. Turneul de la București începe pe 25 iunie - Profimedia Images

Bogdan Deac (22 de ani) joacă şah de la vârsta de şapte ani, iar la 14 ani a fost selecţionat pentru prima dată în naţionala de şah a României. Tot atunci a devenit şi cel mai tânăr Mare Maestru internaţional la şah din lume, fiind considerat unul dintre cei mai tineri jucători din istorie care au făcut acest lucru. Deac este câştigător a numeroase competiţii naţionale şi internaţionale de şah, printre care şi al recentului turneu Reykjavik Open (martie 2024). În prezent, jucătorul român are un rating FIDE de 2.692 puncte şi ocupă locul 42 în clasamentul mondial.

Pentru etapa din Varşovia (Polonia), prima din cadrul circuitului GCT, care s-a desfăşurat în perioada 5-13 mai 2024, şi Kirill Shevchenko (locul 57 mondial) a primit wildcard pentru a concura sub steagul României.

"Am adunat cei mai buni jucători din lume, iar Grand Chess Tour reprezintă, anul acesta, o vitrină a experienţei acumulată de cei mai cunoscuţi Mari Maeştri şi, în acelaşi timp, va deschide noi etape pentru tinerii talentaţi. Suntem foarte mândri de modul în care se prefigurează ediţia acestui an", a declarat Michael Khodarkovsky, Director Executiv al turneului Grand Chess Tour.

Articolul continuă după reclamă

Lista integrală a wildcardurilor următoarelor patru etape ale turneului GCT 2024 este următoarea

Pe acelaşi subiect

Superbet Chess Classic România (Bucureşti)

Bogdan Deac (România)

SuperUnited Rapid & Blitz Croaţia (Zagreb)

Magnus Carlsen (Norvegia)

Vidit Gujrathi (India)

Ivan Saric (Croaţia)

Saint Louis Rapid & Blitz (Saint Louis)

Hikaru Nakamura (SUA)

Levon Aronian (SUA)

Leinier Dominguez (SUA)

Sinquefield Cup (Saint Louis)

Ding Liren (China)

Superbet Chess Classic România 2024 începe pe 25 iunie

Competiţiile Superbet Chess Classic România şi Superbet Rapid & Blitz Polonia 2024 sunt susţinute de Fundaţia Superbet. Fundaţia Superbet este partener strategic global al circuitului internaţional de şah, fondat de cel mai mare jucător de şah al tuturor timpurilor, multiplu campion mondial, Garry Kasparov, şi de miliardarul american Rex Sinquefield.

Competiţia de la Bucureşti va fi deschisă publicului larg. Iubitorii acestui sport pot rezerva bilete de AICI, pentru urmărirea jocurilor celor 10 Mari Maeştri, direct în sala de competiţie. Biletele, deja puse la vânzare, sunt în număr limitat, iar toate fondurile strânse în urma achiziţionării biletelor vor fi donate către programul REKARO pentru renaşterea caiacului românesc.

Premiile întregului circuit ajung la 1,5 milioane de dolari, dintre care 350.000 de dolari pentru etapa de şah clasic şi 175.000 dolari pentru fiecare etapă de şah rapid & blitz. Totodată, ediţia de anul acesta va avea şi un fond de premii bonus, în valoare de 275.000 de dolari, care vor fi acordate primilor clasaţi la finalul întregului turneu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Sport » Șahistul Bogdan Deac va participa la Grand Chess Tour 2024. Turneul de la București începe pe 25 iunie