Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Scrimera Nada Hafez a concurat însărcinată în șapte luni la JO 2024: "Pe podium a fost şi copilul meu care încă nu a venit pe această lume"

Scrima implică, de obicei, doi concurenți, dar un meci de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a avut trei. Scrimera Nada Hafez din Egipt a dezvăluit că a concurat însărcinată în șapte luni. Tânăra în vârstă de 26 de ani a ajuns până în optimile de finală, dar a fost eliminată în cele din urmă.  

de Redactia Observator

la 30.07.2024 , 14:04

Scrimera egipteană Nada Hafez, în vârstă de 26 de ani, a participat la Jocurile Olimpice de la Paris în condiţiile în care era însărcinată în şapte luni, reuşind să acceadă în optimile de finală la sabie feminin, informează agenţia EFE.

Egipteanca Nada Hafez a participat la Jocurile Olimpice fiind însărcinată în şapte luni

"Ceea ce vi se pare a fi două concurente pe podium, au fost de fapt trei! Eu, adversara mea şi copilul meu care încă nu a venit pe această lume!", a scris Hafez pe contul ei de Instagram, unde s-a descris ca fiind o "olimpică însărcinată în şapte luni".

Articolul continuă după reclamă

În postarea sa, scrimera a dezvăluit că în timpul sarcinii a trebuit să facă faţă "unui număr bun de provocări, atât fizice, cât şi emoţionale" pentru a concura la cel mai important eveniment sportiv de pe planetă.

Pe acelaşi subiect

Egipteanca a subliniat că problemele legate de sarcină "sunt grele în sine", dar faptul că a trebuit să lupte pentru ''a menţine echilibrul dintre viaţă şi sport a fost o misiune epuizantă, dar a meritat". Ea a adăugat că este "plină de mândrie" că a reuşit să atingă optimile de finală la Jocurile de la Paris.

Nada Hafez, absolventă a Facultăţii de Medicină şi specializată în patologie clinică, a avansat în optimile de finală după ce a învins-o cu 15-13 pe americanca Elizabeth Tartakovsy, numărul şapte mondial, cu 15-13, dar a fost eliminată din competiţie după ce a pierdut în faţa sud-coreencei Jiyoon Hyung (7-15).

"Mă umple de mândrie că am obţinut un loc în optimile de finală. (...) Aceste Jocuri Olimpice în special au fost diferite: de trei ori un olimpică, dar de data aceasta cu un mic olimpic", a spus scrimera egipteană, care participase deja la JO de la Rio (2016) şi Tokyo (2021).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » Scrimera Nada Hafez a concurat însărcinată în șapte luni la JO 2024: "Pe podium a fost şi copilul meu care încă nu a venit pe această lume"