Antena Meniu Search
x

România, în pericol să piardă organizarea meciurilor la Euro 2021

Bucureştiul riscă să piardă organizarea meciurilor Campionatului European de Fotbal din 2021. Lipsa suporterilor de pe stadioane, din cauza restricţiilor de pandemie, e motivul pentru care UEFA ar urma să decidă mutarea campionatului exclusiv în Rusia.

de Redactia Observator

la 04.11.2020, 23:10

Vezi și
  • Cea mai mare investiţie este pentru Stadionul Steaua de peste 200 de milioane de lei.
  • Are şi cel mai mare număr de locuri: peste 30 de mii. 

Este ipoteza lansată de presa franceză. Bucureştiul ar pierde banii de la suporterii care ar fi venit la meciuri, dar rămâne cu investiţiile făcute în stadioane.

Miza este mare, iar investiţiile făcute se ridică la milioane de euro. 

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului: Noi am fi neplăcut surprinşi dacă ar exista acest scenariu pentru că am muncit foarte mult ca să fim gazde bune pentru acest eveniment. 

Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului: Eu sper să rămână acest format pt ca sunt investitii importante pe care fiecare oraş în parte le-a facut.

Mai exact, aproape 400 de milioane de lei, fonduri publice, s-au investit în trei stadioane din Capitală. 

Cea mai mare investiţie este pentru Stadionul Steaua de peste 200 de milioane de lei. Are şi cel mai mare număr de locuri: peste 30 de mii. În paralel, Arena din Giuleşti poate primi în jur de 14.000 de spectatori iar valoarea contractului este de aproape 100 de milioane de lei. 

Stadionul Arcul de Triumf este cel mai mic, cu o capacitate de puţin peste 8 mii de locuri. Investiţia se ridică la peste 78 de milioane de lei. Arenele Arcul de Triumf şi Steaua vor fi inaugurate într-o lună iar Stadionul Rapid va fi gata primăvara viitoare, spun oficialii. 

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului: Am fi foarte dezamăgiţi să nu putem să punem în valoare această infrastructură sportivă. 

Şi nu sunt singurele pierderi. Impactul asupra turismului este enorm.

Dragoş Răducanu, vicepreşedinte FPRT - Federaţia Patronatelor din Turismul Romanesc: Impactul acestei pierderi e estimat undeva la un miliard de euro pentru că aşteptam să vină în jur de 100.000 de suporteri. 

Alte 100 de milioane de euro, bani din fonduri europene, au fost investite în linia directă dintre Aeroportul Otopeni şi Gara de Nord. 

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Primul pachet de proiecte va fi finalizat în luna decembrie, în acest an. 

Patru meciuri ar urma să se joace în Bucureşti la Campionatul European de Fotbal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » România, în pericol să piardă organizarea meciurilor la Euro 2021