Antena Meniu Search
x

Serena Williams a afirmat că este o fană a Simonei Halep

Americanca Serena Williams, numărul unu mondial în tenisul feminin, a declarat, joi seara, după victoria cu 6-2, 4-6, 7-5 în fața Simonei Halep, în semifinalele turneului WTA de la Miami, că este o fană a româncei

Americanca Serena Williams, numărul unu mondial în tenisul feminin, a declarat, joi seara, după victoria cu 6-2, 4-6, 7-5 în fața Simonei Halep, în semifinalele turneului WTA de la Miami, că este o fană a româncei

"Jocul Simonei (Halep, n. red.) a fost extraordinar. Joacă așa de bine și este plăcut să o vezi jucând. E atât de tânără și îmi place foarte mult să o văd jucând. Sunt chiar o fană a ei'', a afirmat Serena Williams, citată de site-ul WTA.

"Îmi place atitudinea ei pe teren, îmi place cum luptă, îmi place cum joacă. Cred că e plăcut să o privești — este un tip de joc reconfortant", a subliniat Serena, care a recunoscut că a avut un meci distractiv și a simțit că va câștiga. ''Am avut șanse în al doilea set, dar nu am profitat. Nu trebuie să mai fac asta la turneele de Grand Slam care vor urma'', a comentat americanca de 33 de ani.

La rândul său, Simona și-a reafirmat admirația pentru Serena: ''Sunt o fană a Serenei de mult timp. Am învățat multe lucruri de la ea. Când câștiga un turneu de Mare Slam eu eram un copil, îmi plăcea să o urmăresc, să văd cum joacă și cum luptă până la final. Este încă numărul unu și câștigă titluri, ceea ce este extraordinar. Îi respect cariera și o respect pe ea ca persoană''.

Românca a afirmat că speră ca meciurile cu Serena să devină o obișnuință: ''Sper acest lucru. Cred că acum știu cum să joc împotriva ei, acum am mai multă experiență, deoarece am jucat de multe ori împotriva ei''.

''La fiecare meci cu ea am învățat multe lucruri. Acum am aflat că pot fi aproape de ea, pot fi sus, în frunte. Am fost aproape, am văzut că pot câștiga în fața ei, pot juca până la sfârșit, dar este mai bună ca mine. E mai bună pentru că este numărul unu în lume și pentru că este Serena'', a conchis Halep.

Intensitatea și determinarea cu care Simona a evolua în semifinala cu Williams s-a evidențiat la finalul setului secund, când nici nu a realizat că l-a câștigat: ''Nu mi-am dat seama că s-a terminat. Nu știu de ce. Nu am jucat pentru scor. Am încercat să joc cel mai bun tenis al meu, să țin aproape de ea, să lovesc bine și să lupt pentru fiecare minge. A fost foarte ciudat acest moment pentru mine''.

Prin succesul în fața Simonei Halep, Serena Williams a ajuns la 20 de meciuri consecutive câștigate, ultimul eșec fiind chiar în fața româncei, anul trecut, în faza grupelor la Turneul Campioanelor de la Singapore. Serena, care are 19 titluri de Mare Șlem în palmares, o va detrona luni pe Halep în fruntea clasamentului Road To Singapore după victoria de la Miami.

Simona este jucătoarea cu cele mai multe meciuri câștigate în acest an, 24, având trei turnee câștigate, la Shenzhen, Dubai și Indian Wells — primul său titlu Premier Mandatory.

Serena a reușit joi victoria cu numărul 701 din carieră și 101 în fața unei adversare din top 10. Totodată, Williams a ajuns la 110 săptămâni consecutive ca numărul unu mondial, seria ei fiind a patra cea mai lungă din istorie.

Serena Williams va juca în finală cu Carla Suarez Navarro (Spania), victorioasă în cealaltă semifinală cu 6-3, 6-3 în fața germancei Andrea Petkovic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Serena Williams a afirmat că este o fană a Simonei Halep