Antena Meniu Search
x

Simona Radiș a primit trofeul de excelență la Gala Sportului 2023. Cine au fost desemnați sportivii anului

Campioana mondială şi europeană la canotaj Simona Radiş a primit, miercuri seara, în cadrul Galei Sportului 2023, organizată de Agenţia Naţională pentru Sport, trofeul de excelenţă pentru cea mai bună performanţă, în timp ce canoistul Cătălin Chirilă şi canotoarea Ancuţa Bodnar au fost desemnaţi sportivii anului la masculin, respectiv feminin.

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 22:19

Simona Radiș a primit trofeul de excelență la Gala Sportului 2023. Cine au fost desemnați sportivii anului
Simona Radiș a primit trofeul de excelență la Gala Sportului 2023. Cine au fost desemnați sportivii anului - Facebook Simona Radiș

În cadrul evenimentului desfăşurat la Ateneul Român din Capitală au fost acordate premii pentru 20 categorii, pe baza rezultatelor obţinute pe parcursul anului 2023. Nominalizările precum şi desemnarea câştigătorilor au fost realizate de Asociaţia Presei Sportive din România.

Printre câştigători s-au mai numărat cei mai buni antrenori la masculin şi feminin - Antonio Colamonici (canotaj), cu 11 ambarcaţiuni calificate la JO 2024, medalii la Europene (5 aur şi 1 argint) şi la Mondiale (2 aur - 1 argint - 2 bronz) şi Camelia Voinea (gimnastică), cu eleva sa Sabrina Voinea, calificată la JO Paris 2024, precum şi cele mai bune echipe la sporturi de echipă în 2023 - reprezentativa masculină de fotbal a României, calificată la EURO 2024, şi naţionala feminină de tenis de masă a României, medaliată cu aur la Jocurile Europene, potrivit Agerpres.

De asemenea, un premiu special al Agenţiei Naţionale pentru Sport, intitulat "Legenda sportului", a fost oferit miercuri seara antrenorului de fotbal Mircea Lucescu. Tehnicianul a primit trofeul din partea fostului tenisman Ion Ţiriac.

Preşedinta ANS, Elisabeta Lipă, a fost la rândul său premiată la categoria "preşedintele anului" pentru performanţele obţinute în prima parte a anului trecut în care a condus Federaţia Română de Canotaj.

Pe acelaşi subiect

"N-aş fi putut fi cel mai bun preşedinte de federaţie în 2023 dacă nu aş fi avut lângă mine o echipă super-performantă. De aceea ţin să le mulţumesc sportivilor, cluburilor, echipei mele de la federaţiei care mă suportă în fiecare zi. Pentru că standardele mele sunt foarte înalte, la mine nu există nu se poate", a adăugat Lipă.

Preşedinta ANS a subliniat importanţa celebrării sportivilor medaliaţi, având în vedere că aceştia reprezintă exemple pentru copii.

"Sunt mândră că în această seară putem să ne bucurăm împreună de medaliile cucerite de sportivii români şi să celebrăm împreună succesul lor. Ştim toţi că o medalie înseamnă foarte mult, atât pentru cel care o câştigă, pentru clubul său, dar şi pentru ţară. Prin exemplele de succes ale sportivilor inspirăm copiii să-şi urmeze visurile. Acesta este de fapt rostul organizării acestei Gale a Sportului Românesc. Anul acesta România sărbătoreşte 100 de ani de olimpism, 100 de ani de la prima medalie la o ediţie a JO, cucerită de echipa naţională de rugby. De aceea vreau să ţinem toţi pumnii strânşi sportivilor la Jocurile Olimpice de la Paris 2024", a spus preşedinta, care a adăugat că organizarea Galei Sportului Românesc a fost realizată fără a se cheltui niciun leu din fonduri publici, ci doar bani din mediul privat."

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Simona Radiș a primit trofeul de excelență la Gala Sportului 2023. Cine au fost desemnați sportivii anului