Antena Meniu Search
x

Video Procesul Simonei Halep de la TAS. Experţii spun când ar putea reveni cel mai repede pe teren

"Mă aştept să revin pe tren cât mai curând". A fost mesajul optimist al Simonei Halep după ultima zi de audieri la Tribunalul de Arbitaj Sportiv de la Lausanne. Declaraţiile vin după ce fostul antrenor al jucătoarei şi-a asumat vina pentru livrarea substanţei interzise care i-a adus sportivei din România o suspendare de patru ani.

de Redactia Observator

la 09.02.2024, 20:15

Vezi și

Simona Halep, jucătoare de tenis: Îmi doresc şi aştept cu nerăbdare să mă întorc pe tren, pentru că acolo vreau să fiu. Şi cu siguranţă voi încerca să fac tot ce pot. Sunt primele declaraţii ale Simonei Halep după cele trei zile în care a încercat să-i convingă pe judecătorii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv să-i anuleze suspendarea pentru dopaj. 

Procesul Simonei Halep de la TAS. Experţii spun când ar putea reveni cel mai repede pe teren

Simona Halep, jucătoare de tenis: Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot să spun că audierea aceasta mi-a dat şansa să îmi prezint apărarea. Şi vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr. 

După ce în primele două zile de audieri s-au prezentat probe şi mărturii, astăzi avocaţii Simonei au avut la dispoziţie cinci ore pentru pledoarii. Un motiv de optimism pentru jucătoare este mărturira fostului ei antrenor, Patrick Mouratoglu. Acesta şi-a asumat vina pentru testul pozitiv cu roxadusat. Substanţa ar fi venit de la un supliment de colagen pe care i l a dat jucătoarei.

Pe acelaşi subiect

Patrick Mouratoglu, fostul antrenor al Simonei Halep: Mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat pentru că e vorba de echipa mea, de mine, noi i-am cumpărat colagenul. Noi i-am propus să ia colagenul! Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam cum să ştim.

Simona Halep, jucătoare de tenis: Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieşi la iveală şi se va demonstra că nu am avut intenţia de a mă dopa vreodată. Şi nici nu m-am dopat vreodată.

Testul pozitiv la roxadusat este doar una dintre acuzaţii. Simonei i se impută utilizarea de substanţe sau metode de dopaj de-a lungul sezonului din 2022. Jucătoarea a negat mereu că ar fi făcut ceva ilegal. 

Howard Jacobs, avocatul Simonei Halep: A fost o înfăţişare lungă şi aşteptăm rezultatul. Nu putem spune altceva. Nu putem vorbi despre altceva. Argumentele noastre au fost auzite.

Experţii spun că în cel mai optimist scenariu, Simona Halep se va alege cu înjumătăţirea suspendării. În acest caz ar putea reveni pe teren în acest an, în octombrie. În cel mai rău scenariu, va rămâne cu suspendarea completă, ceea ce înseamnă că va putea reveni abia în 2026. Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu a anunţat încă data la care va lua o decizie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » Procesul Simonei Halep de la TAS. Experţii spun când ar putea reveni cel mai repede pe teren