Antena Meniu Search
x

Video Super Bowl, cel mai râvnit trofeu american, a ajuns la Muzeul Fotbalului din Bucureşti. Mingea de argint are propria echipă de securitate

Mingea de argint decernată câştigătoarei Super Bowl este expusă în acest weekend la Muzeul Fotbalului. Cu o tradiţie de peste jumătate de secol, trofeul păzit ca un şef de stat a ajuns pentru prima oară în România.

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 22:11

Vezi și

De peste 50 de ani, 72 de oameni lucrează timp de patru luni pentru a crea cel mai râvnit trofeu din sportul american. Este făcut din argint, are 56 de centimetri înălţime şi 3,2 kilograme. 

Trofeul Super Bowl a fost adus la Muzeul Fotbalului din Capitală

Florin Căruceru, jurnalist Observator: "3,2 kilograme din cel mai pur vis american. Un simbol al superlativelor, pentru că vorbim despre cea mai bogată noapte din sportul mondial, cele mai scumpe reclame şi cele mai extravagante spectacole la pauză."

Astăzi a ajuns pentru prima dată în România şi poate fi văzut, până duminică, la Muzeul Fotbalului din Centrul Vechi al Capitalei. 

Pe acelaşi subiect

Bogdan Popescu, cofondator Muzeul Fotbalului din Bucureşti: "Găzduirea unui astfel de trofeu vine cu provocări suplimentare de securitate, de la transport, predare, menţinere, faptul că nu stă noaptea aici în muzeu, faptul că are propria echipă de securitate ca orice VIP."

Trofeul expus în România va fi înmânat anul viitor, în Las Vegas, câştigătoarei Super Bowl. 

Florin Căruceru, jurnalist Observator: "Anul trecut, NFL a avut câştiguri nete de 18 miliarde de dolari. Superbowl, acea noapte minunată a sportului dus la superlativ a adus două miliarde de dolari. Este seara în care reclamele costă, pentru 30 de secunde, chiar şi şapte milioane de dolari."

Concertul susţinut de Rihanna în acest an la Super Bowl a stabilit un nou record de audienţă: peste 121 de milioane de telespectatori la nivel mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » Super Bowl, cel mai râvnit trofeu american, a ajuns la Muzeul Fotbalului din Bucureşti. Mingea de argint are propria echipă de securitate