Antena Meniu Search
x

Totul despre Steaua Roşie Belgrad, adversara formaţiei CFR Cluj în play-off-ul UEFA Europa League. Când se joacă dubla decisivă pentru calificarea în grupe

CFR Cluj, campioana României la fotbal, a ratat calificarea în play-off-ul UEFA Champions League, după 2-4, la general, cu elveţienii de la Young Boys Berna, însă merge în play-off-ul UEFA Europa League, în care dă piept cu Steaua Roşie Belgrad, campioana Serbiei.

de Redactia Observator

la 11.08.2021, 15:46

CFR Cluj a fost la pământ în dubla cu Young Boys Berna din UEFA Champions League
CFR Cluj a fost la pământ în dubla cu Young Boys Berna din UEFA Champions League - Profimedia
  • Meciurile dintre CFR Cluj şi Steaua Roşie Belgrad se joacă pe 19 august turul, la Belgrad, şi pe 26 august returul, la Cluj.

După 1-1 acasă, cu Young Boys Berna, în prima manşă a turului III preliminar din UEFA Champions League, CFR Cluj păstra de doi bani speranţe pentru returul din Elveţia, în special din cauza diferenţei mari de valoare şi, mai ales, de pregătire fizică dintre cele două echipe, lucru remarcat inclusiv la meciul tur de la Cluj.

Totuşi, campionii României au visat frumos preţ de câteva minute la Berna, mai ales după ce au deschis scorul prin Omrani, în minutul 4. Din păcate, însă, benzina i-a ţinut pe clujeni doar aproximativ o jumătate de repriză, ulterior Young Boys punând stăpânire pe joc. S-a terminat 3-1 pentru elveţieni, însă diferenţa de scor putea fi mult mai mare.

Aventura clujenilor în Europa nu se termină, însă, aici. Ei continuă în play-off-ul UEFA Europa League, fază a competiţiei în care dau peste Steaua Roşie Belgrad, campioana en-titre a Serbiei. Ca şi CFR Cluj, Steaua Roşie Belgrad vine din preliminariile UEFA Champions League fiind eliminată, oarecum surprinzător, de Şeriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova. A fost 1-1 la Belgrad şi 1-0 pentru Şeriff în returul din Republica Moldova.

Steaua Roşie Belgrad a dominat de o manieră impresionantă campionatul din Serbia

Pe acelaşi subiect

Deşi nu mai are strălucirea echipei care câştiga Cupa Campionilor Europeni, Steaua Roşie Belgrad a dominat de o manieră categorică ultima ediţie a campionatului din Serbia. Au fost 35 de victorii pentru Steaua Roşie Belgrad şi doar trei egaluri, campioana Serbiei reuşind să nu piardă niciunul dintre cele 38 de meciuri jucate. Şi au fost chiar câteva victorii la scoruri astronomice precum 6-0 cu Vozdovac, 5-0 cu Backa Topola, 6-1 cu Zlatibor, 5-0 la OFK Backa, 5-1 la Indija sau 5-1 Javor-Matis, astfel că Steaua Roşie Belgrad a încheiat sezonul cu 114 goluri marcate şi doar 20 de goluri primite.

În ciuda celor 114 goluri marcate, Steaua Roşie Belgrad a dat doar al cincilea marcator al campionatului, muntenegreanul Mirko Ivancic reuşind să înscrie de 16 ori. Asta însă înseamnă şi că Steaua Roşie Belgrad a avut mulţi marcatori, însă aceştia pare că şi-au pierdut inspiraţia în cupele europene.

Steaua Roşie Belgrad, lot de două ori mai scump decât CFR Cluj

Steaua Roşie Belgrad este antrenată de fostul mare internaţional sârb Dejan Stankovic, fost jucător la Lazio Roma şi Internazionale Milano, şi are un lot evaluat la 63,5 milioane de euro, cele mai mari cote avându-le jucătorii de atac Mirko Ivancic, 6,5 milioane de euro, şi Veljko Nikolic, 5 milioane de euro. Prin comparaţie trebuie precizat că valoarea lui CFR Cluj este de circa 30,4 milioane de euro, iar cele mai mari cote le au Andrei Burcă, 3,3 milioane de euro, şi Cristian Manea, 2,4 milioane de euro.

Alături de Ivancic şi Nikolic, la Steaua Roşie Belgrad mai joacă portarul Milan Borjan, fost la FC Vaslui în 2012 şi un goalkeeper care are 53 de selecţii în naţionala Canadei, Miloş Degenek, 30 de selecţii în naţionala Australiei, Nenad Krsticic, fost la Bologna şi Sampdoria, Aleksandar Katai, fost la Alaves sau Chicago Fire, şi Lois Diony, jucător care a trecut pe la Dijon şi St. Etienne.

Când se joacă dubla dintre CFR Cluj şi Steaua Roşie Belgrad

Meciurile dintre CFR Cluj şi Steaua Roşie Belgrad se joacă pe 19 şi, respectiv, 26 august. Astfel, joi, pe 19 august, are loc prima manşă, la Belgrad, iar tot joi, dar pe 26 august, se joacă returul de la Cluj. 

Învingătoarea dintre CFR Cluj şi Steaua Roşie Belgrad se califică în grupele UEFA Europa League, iar învinsa dintre cele două formaţii merge în grupele UEFA Conference League, a treia competiţie europeană inter-cluburi ca valoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Totul despre Steaua Roşie Belgrad, adversara formaţiei CFR Cluj în play-off-ul UEFA Europa League. Când se joacă dubla decisivă pentru calificarea în grupe