Antena Meniu Search
x

Tragerea la sorți a grupelor UEFA Nations League. România a picat cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru

România și-a aflat adversarele la UEFA Nations League. Naționala de fotbal va juca, în grupa B3, cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 16.12.2021, 23:57

grupa României la UEFA Nations League
Tragerea la sorți a grupelor UEFA Nations League. România a picat cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru - SportPictures via HEPTA

Nebunie totală în Liga A. "Grupa morţii" este, fără doar şi poate, cea în care au fost repartizate Italia, Germania şi Anglia

Grupa A1: Franţa, Danemarca, Croaţia, Austria

Grupa A2: Spania, Portugalia, Elveţia, Cehia

Grupa A3: Italia, Germania, Anglia, Ungaria

Grupa A4: Belgia, Olanda, Polonia, Ţara Galilor

Grupa B1: Ucraina, Scoţia, Irlanda, Armenia

Grupa B2: Islanda, Rusia, Albania, Israel

Grupa B3: ROMÂNIA, Bosnia, Finlanda, Muntenegru

Grupa B4: Suedia, Norvegia, Serbia, Slovenia

UEFA Nations League. Componenţa celor patru grupe din Liga C

Grupa C1: Turcia, Luxemburg, Lituania, Insulele Feroe

Grupa C2: Irlanda de Nord, Grecia, Kosovo, Cipru/Estonia

Grupa C3: Slovacia, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan/Moldova

Grupa C4: Bulgaria, Macedonia de Nord, Georgia, Gibraltar

Componenţa celor două grupe din Liga D din UEFA Nations League

Grupa D1: Liechtenstein, Kazahstan/Moldova, Andorra, Letonia

Grupa D2: Malta, Cipru/Estonia, San Marino

Potrivit AS.RO, afgana Khalida Popal, spaniolul Juan Mata şi Federaţia Germană de Fotbal au fost premiaţi de UEFA în cadrul ceremoniei de tragere la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor. Popal, Mata şi DFB au primit premii #EqualGame pentru lupta împotriva discriminării şi activitate de incluziune socială. Aceştia au mulţumit pentru premii prin mesaje video prezentate la ceremonie.

Popal a fost aleasă câştigătoare a premiului #EqualGame datorită luptei sale pentru înlăturarea stereotipurilor şi pentru ca femeile şi comunităţile minoritare să devină mai puternice prin sport. Popal, în vârstă de 34 de ani, a fost nevoită să părăsească în urmă cu zece ani Afganistanul, ţară în care a fost căpitanul naţionalei feminine. Acum ea locuieşte în Danemarca. Ea este fondatoarea organizaţiei Girl Power şi ambasadoare a Street Child World Cup. Popal a contribuit în acest an la eforturile de evacuare a sportivelor din Afganistan după căderea Kabulului în mâinile talibanilor.

Juan Mata este unul dintre cei mai activi sportivi în ceea ce priveşte lupta pentru conştientizarea problemelor sociale. El reprezintă un exemplu prin proiectul Common Goal, la care a fost cofondator în 2017. Common Goal ajută comunităţile cu probleme sociale folosind puterea şi popularitatea fotbalului în probleme legate de egalitatea de gen, pentru promovarea incluziunii şi oferirea mai multor oportunităţi pentru copiii cu situaţie financiară dificilă. Inspirând jucători, antrenori şi personalităţi din fotbal, inclusiv pe preşedintele UEFA Aleksander Ceferin să dedice 1 la sută din salariile lor acestui proiect, Mata demonstrează că fotbalul poate avea un efect pozitiv imediat asupra comunităţilor din întreaga lume, menţionează UEFA.

Tragerea la sorţi UEFA Nations League 2022-2023 | Când va juca România

  • Meci 1: 2-4 iunie 2022
  • Meci 2: 5-8 iunie 2022
  • Meci 3: 8-11 iunie 2022
  • Meci 4: 12-14 iunie 2022
  • Meci 5: 22-24 septembrie 2022
  • Meci 6: 25-27 septembrie 2022

Federaţia Germană de Fotbal consideră că este responsabilitatea sa să promoveze fotbalul în Germania ca un sport pentru toţi, cu un puternic accent pus pe incluziune. Prin programul său Fotbal pentru Toţi, forul german doreşte să creeze un mediu sigur şi incluziv, în care toată lumea se poate bucura de sport, anunţă news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Sport » Tragerea la sorți a grupelor UEFA Nations League. România a picat cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru