Antena Meniu Search
x

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher. Tratamentul cu celule stem ar putea ajuta

Germanul Michael Schumacher, fostul mare pilot de Formula 1, se află de aproape o săptămână în Franţa, fiind internat la un spital din Paris în speranţa că se va recupera, măcar parţial, după accidentul de ski suferit în decembrie 2013.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 13.09.2019, 18:00

Schumacher ar fi fost supus unui tratament revoluţionar cu celule stem
Michael Schumacher a fost de şapte ori campion mondial de Formula 1 - Hepta

Germanul Michael Schumacher, fostul mare pilot de Formula 1, se află de aproape o săptămână în Franţa, fiind internat la un spital din Paris în speranţa că se va recupera, măcar parţial, după accidentul de ski suferit în decembrie 2013.

Schumacher, despre care se presupune că s-ar afla într-o stare vegetativă, a fost îngrijit în ultimii ani la locuinţa sa din Elveţia, intrând pe mâna a numeroşi specialişti.

Specialiştii sunt de părere că tratamentul cu celule stem l-ar putea ajuta pe Michael Schumacher să se recupereze

În cele din urmă, însă, conform Il Messagerro, Schumacher a fost transportat în Franţa, fiind internat la Paris pentru a fi supus unui tratament revoluţionar cu celule stem.

La momentul actual, de situaţia lui Schumacher se ocupă profesorul Philippe Menasche, o somitate în domeniu.

Iar Matilde Leonardi, o specialistă din Italia, a precizat, într-un interviu acordat pentru publicaţia amintită, că tratamentul cu celule stem l-ar putea ajuta foarte mult pe Schumacher.

Se invocă posibilitatea ca, în cel mai scurt timp, Schumacher să poată să plângă la auzul vocilor celor dragi şi să poată să-şi mişte degetele mari de la mâini.

Pe termen lung, Matilde Leonardi susţine că a avut un pacient cu o problemă asemănătoare şi care, după patru ani de tratament, a început să râdă la o glumă făcută de soţia lui, iar apoi chiar a reuşit să vorbească cu aceasta.

Totuşi, specialista italiană susţine că este greu de dat un prognostic, că şansele de recuperare diferă de la caz la caz şi că apropiaţii lui Schumacher nu ar trebui să-şi facă iluzii prea mari.

De asemenea, Matilde Leonardi este sceptică în legătură cu posibilitatea ca Schumacher să fie conştient, cum insinua o angajată a spitalului respectiv, precizând că "starea de minimă conştienţă poate fi foarte uşor confundată cu starea vegetativă".

Pe de altă parte, sursa amintită precizează că Schumacher ar fi fost internat sub un nume fals în spitalul din Paris, iar reprezentanţii instituţiei a asigurat familia de confidenţialitate totală.

Michael Schumacher a fost de şapte ori campion mondial de Formula 1, însă în decembrie 2013 a suferit un accident groaznic la schi, iar de atunci nu a mai fost văzut în public, spunându-se că a suferit leziuni grave la nivelul creierului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Noi detalii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher. Tratamentul cu celule stem ar putea ajuta