Antena Meniu Search
x

Turneele de tenis de la Melbourne s-ar putea relua vineri, urmând ca Australian Open să se desfăşoare conform programului

Craig Tiley, directorul Australian Open, a anunţat, într-o conferinţă de presă transmisă live pe site-ul oficial al competiţiei, că turneele de tenis de la Melbourne desfăşurate în avanpremiera Australian Open s-ar putea relua în cursul zilei de vineri.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 04.02.2021, 12:26

Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu au de jucat meciuri la simplu la turneele de tenis de la Melbourne
Simona Halep şi Irina Begu s-au antrenat împreună, înainte de turneele din Australia - Hepta
  • Simona Halep, Irina Begu şi Sorana Cîrstea au de jucat meciuri la simplu la turneele de tenis de la Melbourne.
  • Australian Open, primul Grand Slam de tenis al anului, trebuie să înceapă în cursul zilei de luni.

Turneele au fost întrerupte, după ce unul dintre angajaţii hotelului în care sunt cazaţi cei mai mulţi dintre participanţii de la Australian Open a fost descoperit ca fiind infectat cu noul coronavirus.

Sute de persoane au fost testate joi de coronavirus, inclusiv 160 de sportivi şi de sportive, iar acestea ar urma să primească rezultatele în cursul serii, prin sms.

Însă organizatorii turneelor de tenis de la Melbourne sunt convinşi că şansele ca un sportiv să fie descoperit pozitiv la coronavirus sunt minime, sportivii fiind consideraţi contacţi ocazionali cu angajatul respectiv.

Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu au de jucat meciuri la simplu la turneele de tenis de la Melbourne

Sportivii sunt obligaţi să stea în izolare în camerele de hotel, până la aflarea rezultatelor, iar dacă nu apar surprize, ar putea face joi seara mişcări de desmorţire înainte de meciurile care s-ar putea relua vineri.

Sorana Cîrstea trebuie să joace cu Belinda Bencic (Elveţia) la Grampians Trophy, iar Simona Halep şi Irina Begu au de jucat meciuri la Gippsland Trophy, cu Ekaterina Alexandrova (Rusia), respectiv Naomi Osaka (Japonia).

Chiar dacă meciurile se reiau de vineri, programul va fi unul extrem de încărcat pe weekend, organizatorii turneelor având doar trei zile la dispoziţie pentru a pune capăt competiţiilor.

Iar cum mai mulţi sportivi sunt implicaţi şi în meciuri de dublu, există posibilitatea ca aceştia să fie obligaţi să joace şi câte două sau chiar trei meciuri pe zi.

Asta în special şi pentru că Craig Tiley, directorul Australian Open, a anunţat că primul turneu de Grand Slam al anului se va desfăşura conform programului, astfel că meciurile din turneele disputate în avanpremiera Australian Open trebuie să se termine înainte de Grand Slam-ul de la Antipozi, mai ales că toate competiţiile se desfăşoară în acelaşi complex sportiv, Melbourne Park.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Sport » Turneele de tenis de la Melbourne s-ar putea relua vineri, urmând ca Australian Open să se desfăşoare conform programului