Antena Meniu Search
x

Cum se obţine brăţara de acces pe Arena Naţională pentru Euro 2020. Primul meci pe stadion se va juca, duminică, 13 iunie

Federaţia Română de fotbal a publicat procedura de acces pe Arena Naţională la partidele UEFA Euro 2020. Accesul se va face doar în baza brăţării de acces obţinută de la unul din centrele medicale acreditate de FRF, în urma dovezilor de imunizare anti-Covid 19 sau a testării rapide. Primul meci, Austria-Macedonia de Nord, se va juca duminică, 13 iunie, la ora 19:00.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 10.06.2021, 22:36

Stadionul Naţional Arena
Cum se obţine brăţara de acces pe Arena Naţională pentru Euro 2020 - Profimedia

Având în vederea legislaţia naţională în vigoare, privind desfăşurarea evenimentelor sportive pe timp de pandemie de COVID-19, a fost stabilită procedura de acces a suporterilor pe Arena Naţională la partidele UEFA EURO 2020, potrivit mediafax.ro.

Vor putea asista la meciuri doar următoarele categorii de persoane:

A. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;

C. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

D. Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului;

Procedura de acces pe Arena Naţională. Cum se obţine brătara de acces

Accesul pe Arena Naţională se face în baza brătării de acces, a actului de indentitate şi al biletului la meci.

Pentru persoanele din categoria A, B şi C:

 • Deținătorul de bilete se prezintă în ziua sau în preziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București cu actele medicale doveditoare, în limba română sau limba engleză.
 • Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii.
 • Personalul medical verifică documentele și semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locație că solicitantul este în regulă.
 • Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
 • Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului şi a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

Pentru persoanele din categoria D:

 • Deținătorul de bilete se prezintă în ziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București.
 • Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii.
 • Personalul medical îl testează cu un test rapid antigenic și comunică rezultatul testului după perioada de așteptare necesară.
 • Personalul medical semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locație că solicitantul este în regulă (are test negativ).
 • Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
 • Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului ȘI a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

Lista centrelor medicale acreditate de FRF 

Cum vor intra copiii pe stadion

Orice persoană care intra pe stadion trebuie să aibă bilet UEFA valabil, cu loc atribuit. Copii nu vor putea fi ţinuţi în braţe, deci trebuie să aibă propriul bilet. Se va aplica legislaţia în vigoare: 

 • Copiii până la 3 ani inclusiv nu trebuie testați anti-COVID 19 și au acces pe stadion fără brățară, după controlul certificatului de naștere la intrarea în stadion;
 • Copiii între 3 ani și 16 ani inclusiv trebuie să se înscrie într-una dintre categoriile B, C sau D descrise mai sus și urmează procedurile aferente;
 • Copiii peste 16 ani trebuie să se înscrie într-una dintre categoriile A, B, C sau D descrise mai sus și urmează procedurile aferente.

Suporterii sosiţi în România din ţări de pe listele roşie şi galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră Henri Coandă, cu mai mult de o zi înaintea meciului, vor urma procedura de prezentare la centrele medicale, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea într-una dintre categoriile A, B, C sau D. Cei care vor sosi din ţări de pe lista verde, tot prin punctul de frontieră Henri Coandă, vor urma aceeaşi procedură.

 • Deținătorii de bilete din țări aflate pe lista galbenă sau roșie care sosesc în ziua sau în preziua meciului la Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) vor urma procedurile specifice epidemiologice valabile pentru toți călătorii.
 • În zona de ridicare a bagajelor, deținătorii de bilete vor găsi voluntari EURO 2020, cu ținută cu însemnele EURO 2020. Suporterul se prezintă la voluntar, îi prezintă biletul de meci și adeverința epidemiologică avizată de către autoritățile medicale prezente la frontieră care atestă exceptarea carantinei.
 • Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
 • Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului ȘI a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

Brățările de acces sunt diferite de la meci la meci. Acestea au elemente de siguranță și inscripționări specifice fiecărui meci. Deținătorii de bilete trebuie să parcurgă procedura de obținere a brățării de acces la fiecare meci, dacă au bilete pentru mai multe partide la București. Nu se eliberează însă în același timp brățări pentru mai multe meciuri.

Sunt valabile testele antigenice rapide efectuate la respectivul centru medical. În cazul constatării unui rezultat pozitiv la un test rapid antigenic, solicitantului nu i se mai aplică brăţara de acces, iar personalul medical va urma procedurile legale de anunţare a autorităţilor medicale cu privire la depistarea unui nou caz de Covid-19. Îna cest caz, solicitantul nu va mai putea intra la meci şi nici nu i se vor returna banii. Totuşi, el va putea transfera biletul unui alt suporter. Este valabil de asemenea orice vaccin anti-COVID 19 în urma căruia s-a eliberat un certificat medical.

Imunizarea prin trecerea prin boală se dovedește cu documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării.

Austria-Macedonia de Nord, primul meci care se va juca pe Arena Naţională

Austria-Macedonia de Nord este primul meci, dintr-o serie de patru, care se va juca pe stadionul Naţional Arena. Partida din grupa C va avea loc duminică, 13 iunie, ora 19:00. Brăţările de acces se vor putea obţine începând de sâmbătă, 12 iunie, ora 8:00. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe stadion, singura excepţie făcând momentul în care se mănâncă sau se bea. De asemenea, în incinta stadionului vor exista mai multe dozatoare cu dezinfectant.

În interiorul stadionului suporterii îşi vor putea cumpăra apă, sucuri, sau sandwich-uri. Acestea vor putea fi consumate doar în locuri special amenajate langă punctul de vânzare, în tribune putând să se intre doar cu băuturile. Consumul de alcool este interzis.

Programul meciurilor găzduite de Arena Naţională, Grupa C

 • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00 Austria – Macedonia de Nord
 • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00 Ucraina – Macedonia de Nord
 • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00 Ucraina – Austria Optime de finală
 • Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Sport » Cum se obţine brăţara de acces pe Arena Naţională pentru Euro 2020. Primul meci pe stadion se va juca, duminică, 13 iunie