Edi Iordănescu cere măsuri radicale din partea autorităților: ”A trecut momentul recomandărilor”
Edi Iordănescu, antrenorul celor de la Gaz Metan, spune că autoritățile trebuie să ia măsuri radicale pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În România, circulația între orele 22.00 – 06.00 este permisă doar în cazuri speciale, în timp ce ziua se recomandă ca deplasările să fie evitate.
- Edi Iordănescu cere măsuri radicale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului
- EDi Iordănescu este antrenorul celor de la Gaz Metan Mediaș
Edi Iordănescu, antrenorul celor de la Gaz Metan, spune că autoritățile trebuie să ia măsuri radicale pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În România, circulația între orele 22.00 – 06.00 este permisă doar în cazuri speciale, în timp ce ziua se recomandă ca deplasările să fie evitate.
"Ţări mai dezvoltate şi mai civilizate decât România au decis izolare totală: Italia, Franţa, Spania, Germania, urmează Anglia, Israel , Statele Unite ....China deja a trecut prin acest proces, nu ştiu noi ce aşteptăm !?
Cred că a trecut şi momentul “recomandărilor”, am demonstrat că noi suntem mai “inteligenţi” decât specialiştii şi autorităţile în atâtea cazuri deja!!
Umanitatea va trece şi peste această provocare, cu siguranţă cea mai mare după al doilea Război M , dar cu măsuri concrete, severe, chiar şi cu ajutorul lui Dumnezeu !!!", a scris Edi Iordănescu pe Facebook.
Măsurile luate de autorități pentru prevenirea răspândirii coronavirusului
Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, secretarul de stat Raed Arafat și secretarul de stat Bogdan Despescu au anunțat, într-o conferință de presă la MAI, noi restricții pentru combaterea epidemiei de coronavirus.
Astfel, începând din 23 martie 2020, în intervalul orar 22.00 - 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței este permisă doar cu anumite excepții.
Ce prevede Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020
Art. 4. – În intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 - 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰