Antena Meniu Search
x

Un norvegian a uimit la Jocurile Olimpice. A câştigat medalia de aur la skiatlon după ce a căzut la start, un băţ i s-a rupt, dar apoi a depăşit 67 de adversari

La prima apariţie într-o cursă la Jocurile Olimpice, norvegianul Simen Hegstad Krueger a uimit şi a cucerit medalia de aur dupăc e a depăşit 67 de adversari. 

La prima apariţie într-o cursă la Jocurile Olimpice, norvegianul Simen Hegstad Krueger a uimit şi a cucerit medalia de aur dupăc e a depăşit 67 de adversari. 

Cursa de 30 de km a avut un start furtunos şi după doar 200 de metri Kruger, împins din spate în pachetul de 68 de concurenţi, a căzut, peste el prăbuşindu-se alţi doi schiori. Mai mult, în cădere i s-a rupt un băţ şi s-a trezit pe ultimul loc, la secunde bune n faţa celorlalţi concurenţi.

Pe acelaşi subiect

După ce a schimbat băţul rupt, scandinavul a nceput metodic să recupereze poziţiile. Cu opt km. rămaşi până la final, sportivul în vârstă de 24 de ani, debutant la Jocuri, depăşise deja 62 de adversari şi urcase pe locul 5.

Apoi, cu 12 minute înainte de finiş a preluat conducere, după cea mai spectaculoasă cursă de urmărire din istoria olimpică a probei. A reuşit chiar să pună între el şi urmăritori 22 de secunde, ceea ce înseamnă mai mult de 100 de metri.

"Am tiut cp am o şansă dacă la start pornesc tare şi surprind grupul. Dar apoi am căzut şi când m-am ridicat, am descoperit că nu mai era nimeni acolo, eram singur, toţi ceilalţi eraud eja departe. Aşa că a trebuit să trag tare până la final.", avea să declare proaspătul campion olimpic, după cursă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Un norvegian a uimit la Jocurile Olimpice. A câştigat medalia de aur la skiatlon după ce a căzut la start, un băţ i s-a rupt, dar apoi a depăşit 67 de adversari