Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Veste istorică pentru România, la JO 2024: Echipa feminină de gimnastică s-a calificat în finală după 12 ani

După o evoluție peste așteptări, duminică dimineața, în prima subdiviziune, echipa feminină de gimnastică a României a așteptat miezul nopții pentru a afla că s-a calificat în finala pe echipe de la Paris 2024. România va fi prezentă și în finalele de individual compus și în cele pe aparat.

de Redactia Observator

la 29.07.2024 , 10:24

Gimnastica românească feminină a reușit duminică performanța de a se califica în finala competiției pe echipe, precum și în finala de individual compus și în cea pe aparate, după o evoluție peste așteptări a echipei alcătuite din Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Andreea Preda și Amalia Ghigoarţă.

Gimnastele române s-au calificat în finala competiției pe echipe, la JO 2024

Gimnastele române au trebuit să aștepte și evoluția gimnastelor din celelalte patru subdiviziuni, pentru a afla dacă s-au calificat în finale. Înainte de ultima rotație a ultimei subdiviziuni, puțin înainte de miezul nopții, România era pe locul 7 în clasamentul pe echipe și în concurs se mai aflau Brazilia și Australia, relatează Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

Dacă Brazilia nu a avut nici o emoție în a-și asigura calificarea, evoluțiile de la sol ducându-le pe sudamericance pe locul 4, Australia avea nevoie de minim 45,548 de puncte pentru a trece de România. Evoluția la bârnă le-a adus gimnastelor de la antipozi doar 40,033 puncte, ceea ce a consfințit calificarea tricolorelor de pe locul 8, ultimul care permite prezența în finală, cu un punctaj total de 159.497.

Pe acelaşi subiect

La individual compus, unde s-au calificat 24 de sportive, România va fi reprezentată de Ana Bărbosu, care s-a clasat pe locul 16, cu 53,533 puncte, și Amalia Ghigoarţă, clasată pe locul 23, cu 52,665 puncte. Sabrina Maneca Voinea a obținut calificarea în finala de la bârnă, de pe locul 5, cu 14,000 puncte, dar și la sol, de pe locul 4, cu 13.800 puncte. Tot la sol a reușit să se califice de pe locul 8 și Ana Bărbosu, cu nota 13,600.

Singurele aparate la care tricolorele nu și-au asigurat prezența sunt paralelele și săriturile.

Finala feminină pe echipe va avea loc pe 30 iulie (19:15), pe 1 august este programată finala la individual compus (19:15), iar pe 5 august se vor desfăşura finalele la bârnă (13:38) şi sol (15:23).

Ultima finală în care a echipa echipa feminină a României a fost la JO 2012, la Londra, unde a obţinut medaliile de bronz.

Vezi jocurile olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Luaţi în calcul ca după pensionare să vă mutaţi în alt oraş?
Observator » Sport » Veste istorică pentru România, la JO 2024: Echipa feminină de gimnastică s-a calificat în finală după 12 ani