Antena Meniu Search
x

Xavi nu crede că eliminarea Barcelonei din Ligii Europa e un dezastru. Ce echipe vor juca în semifinale în Europa League şi Conference League

FC Barcelona a fost eliminată, joi, din Europa League, după ce a fost învinsă de Eintracht Frankfurt pe Camp Nou, în sferturile de finală ale competiţiei. Antrenorul formaţiei spune însă că nu este niciun dezastru.

de Redactia Observator

la 15.04.2022, 13:04

Barcelona a fost eliminată din Europa League
Barcelona a fost eliminată din Europa League - David Ramos/Getty Images

Antrenorul Xavi Hernandez a declarat, joi, că eliminarea FC Barcelona de Eintracht Frankurt în sferturile de finală ale Ligii Europa va duce la critici şi pesimism, dar a subliniat că echipa catalană nu trebuie să se abată de la drumul ei.

"Nu este un dezastru. Sau dacă este un dezastru, face parte din procesul de învăţare. Vom continua pe acest drum, suntem pe cale să urcăm din nou în vârf. Sigur, în acest moment suntem cu toţii supăraţi pentru meciul pe care l-am făcut. Vor fi critici, pesimism, dar nu ne putem abate de la drumul nostru, trebuie să continuăm. Astăzi problema a fost una fotbalistică.

Sincer, cred că eliminarea noastră este urmare mai mult a greşelilor noastre decât meritului lor. Am avut controlul meciului, cu posesia, dar nu am ştiut să fructificăm. Jucătorii lui Eintracht au calităţi fizice enorme şi o capacitate de juca pe contre pe care am văzut-o rar în cariera mea. Nu am avut un meci bun, nici o dublă manşă bună, dar trebuie să învăţăm din greşelile noastre", a afirmat Xavi.

Formaţia FC Barcelona a fost eliminată, joi seară, de echipa Eintracht Frankfurt, în sferturile de finală ale Ligii Europa. Frankfurt s-a impus în deplasare, cu scorul de 3-2, după ce în tur, scorul a fost 1-1.

Pe acelaşi subiect

Rezultate Europa League. Care vor fi semifinalele

Tot joi, Glasgow Rangers a acces în semifinale trecând de Sporting Braga, scor 3-1 în returul sferturilor, după prelungiri. Au înscris Tavernier ‘2, ’44 (penalti) şi Roofe ‘101 pentru Rangers, respectiv Carmo ’83 pentru Braga. În minutul 42, de la Braga a fost eliminat Vitor Tormena. În minutul 105, a fost eliminat şi Medeiros de la echipa portugheză. În tur, scorul a fost 1-0 pentru Braga.

West Ham s-a calificat în faza următoare învingând în deplasare Olympique Lyon, scor 3-0 (goluri Dawson ’38, Rice ’44, Bowen ’48). În tur, scorul a fost 1-1.

În primul sfert de finală, Leipzig a trecut de echipa Atalanta, la care este legitimat Valentin Mihăilă. În tur, scorul a fost 1-1. În meciul retur, joi seară, Leipzig s-a impus în deplasare cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Nkunku ’18, ’87 (penalti). Mihăilă a fost rezervă.

În semifinale, Leipzig va întâlni Glasgow Rangers şi West Ham va juca împotriva echipei Eintracht Frankfurt. Meciurile tur vor avea loc la 28 aprilie, iar returul este programat la 5 mai.

Rezultate Conference League. Care vor fi semifinalele

Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu şi la care evoluează Alexandru Mitriţă, a fost eliminată, joi, de Olympique Marseille, în sferturile de finală ale Conference League.

Marseille s-a impus în deplasare, cu scorul de 1-0, în manşa secundă, după ce în tur scorul a fost 2-1 tot pentru echipa franceză. A marcat Payet ’34. Mitriţă a intrat pe teren în minutul 57.

Tot joi, echipa Feyenoord, cu Valentin Cojocaru rezervă, a eliminat în sferturi Slavia Praga, scor 3-1 în retur, în deplasare, după ce în tur scorul a fost 3-3. Au marcat în retur Dessers ‘2, ’59 şi Sinisterra ’78 pentru Feyenoord, respectiv Traore ’14 pentru Slavia. În minutul 90+4, de la Slavia a fost eliminat Kacharaba.

De asemenea, AS Roma s-a calificat în semifinale învingând în manşa secundă a sferturilor Bodo/Glimt, scor 4-0, pe teren propriu. Au marcat Abraham ‘5 şi Zaniolo ’23, ’29, ’49. În tur, scorul a fost 2-1 pentru Bodo/Glimt.

În primul sfert de finală, Leicester City a trecut de PSV Eindhoven. În tur, scorul a fost 0-0. În retur, Leicester s-a impus în deplasare cu scorul de 2-1, revenind de la 0-1. Au marcat Zahavi ’27 pentru PSV şi Maddison ’77 şi Pereira ’88 pentru Leicester.

În semifinale, Leicester City va întâlni AS Roma şi Feyenord va juca împotriva echipei Olympique Marseille. Meciurile sunt programate la 28 aprilie turul şi 5 mai returul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Xavi nu crede că eliminarea Barcelonei din Ligii Europa e un dezastru. Ce echipe vor juca în semifinale în Europa League şi Conference League