Antena Meniu Search
x

5 obiceiuri simple pentru îmbunătățirea memoriei

Sănătatea creierului este un aspect critic, dar adesea trecut cu vederea, al sănătății și bunăstării generale. Protejarea acestuia poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și demența. Un cercetător în neuroștiințe dezvăluie 5 obiceiuri simple pentru îmbunătățirea memoriei.

de Redactia Observator

la 23.03.2024, 13:14

- Shutterstock

Rachelle Summers a împărtășit obiceiurile sănătoase și încurajează pe toată lumea să le adopte, conform The New York Post.

1. Dormiți suficient:

Este recomandat să dormiți între 8 și 10 ore pe noapte. Somnul consolidează amintirile pe termen lung.

2. Faceți exerciții fizice regulate:

Includeți exerciții aerobice în rutină, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau înotul. Exercițiile aerobice îmbunătățesc memoria la adulții de toate vârstele.

3. Practicați mindfulness:

Meditați sau scrieți într-un jurnal pentru a vă concentra asupra prezentului. Mindfulness crește grosimea cortexului prefrontal, o regiune a creierului asociată cu atenția și memoria.

4. Încercați activități stimulatoare:

Învățați o limbă nouă sau un instrument muzical. Astfel de activități stimulează creierul și promovează dezvoltarea de noi conexiuni neuronale.

5. Exersați recuperarea:

Încercați să vă amintiți lucruri din memorie fără a folosi internetul. Recuperarea întărește conexiunile neuronale și vă ajută să vă amintiți mai bine informațiile.

O modalitate distractivă este trivia (teste de cultură generală) pentru a vă pune la încercare memoria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiinta » 5 obiceiuri simple pentru îmbunătățirea memoriei