Antena Meniu Search
x

Asteroid potențial periculos pentru Pământ, monitorizat de cercetătorii din Galați. Datele au fost transmise instituțiilor internaționale

Un asteroid din categoria celor potențial periculoși pentru Pământ a fost urmărit de cercetătorii de la Observatorul Astronomic din Galați.

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 16:43

Asteroid potențial periculos pentru Pământ, monitorizat de cercetătorii din Galați
Asteroid potențial periculos pentru Pământ, monitorizat de cercetătorii din Galați - Shutterstock

Monitorizarea a avut loc cu ajutorul informațiilor furnizate de Biroul de Apărare Planetară. Asteroidul (7482) 1994 PC1 a fost monitorizat cu ajutorul echipamentelor de la Observatorul Astronomic din Galați. Este vorba despre un asteroid periculos, iar datele au fost comunicate instituțiilor internaționale, conform MEDIAFAX. 

''În perioada 19 – 21 ianuarie 2022, la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, s-au efectuat mai multe de observații astrometrice și fotometrice de seară, în care s-au realizat măsuratori de poziție ale asteroidului (7482) 1994 PC1, care face parte din categoria asteroizilor potențial periculoși. Măsurătorile vor contribui la determinarea precisă a orbitei asteroidului și au fost raportate la Minor Planet Center (MPC)'', au anunțat reprezentanții Observatorului Astronomic din Galați.

Anterior, Biroul de Apărare Planetară (Planetary Defence Office/Near-Earth Object Coordination Centre), a trimis instituției gălățene un buletin informativ legat de asteroidul care a trecut prin apropierea Pământului. 

Asteroid potenţial periculos, la mică distanţă de Pământ

Un asteroid ''potenţial periculos'', mai mare decât orice clădire din lume, a trecut la mică distanţă de Pământ în urmă cu aproximativ o săptămână. Botezat 7498, asteroidul s-a apropiat cel mai mult de planeta noastră la o distanţă de peste cinci ori mai mare faţă de cea dintre Pământ şi Lună. 

Obiectul spaţial a fost descoperit în 1994 şi de atunci traseul său a fost monitorizat cu atenţie de NASA. Are aproape un kilometru în diametru, ceea ce înseamnă că este mai mare decât Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire de pe Terra. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiinta » Asteroid potențial periculos pentru Pământ, monitorizat de cercetătorii din Galați. Datele au fost transmise instituțiilor internaționale