Video Cum construieşti un robot de la zero. Zeci de elevi pasionaţi de robotică se întrec în propriile creaţii, la Alba Iulia
Zeci de elevi pasionaţi de robotică s-au adunat ieri la Alba Iulia pentru a se întrece cu propriile creaţii. Roboţii au avut de îndeplinit diverse sarcini şi au încântat privirile spectatorilor, care au apreciat munca depusă de tinerii talentaţi.
Competiţie strânsă la Alba Iulia. 11 echipe de elevi au construit cu propriile mânuţe, dar mai ales minţi agere. Roboţi, care au surprins până şi juriul.
Vladimir Banu: Cea mai dificilă parte a fost, cu siguranţă, proiectarea, pentru că acest sezon, această ediţie a concursului, este una foarte diferită faţă de celelalte. Am avut câteva dificultăţi cu unele sarcini, dar ne-am descurcat.
Un robot, de la zero, se construieşte în câteva luni, iar la proiectarea acestuia se folosesc inclusiv piese printate 3D. Iar pentru ca cei care i-au creat să ajungă pe podium, roboţii au avut de îndeplinit mai multe sarcini.
Andrei Fica, organizator: Ei trebuie să ia nişte pucuri în formă de hexagon; se numesc pixeli, au diferite culori şi trebuie să le pună pe un backdrop - o tabelă pe care pot face pattern-uri şi, dacă aceştia realizează aceste pattern-uri, care sunt nişte triunghiuri de culori asemănătoare, vor primi puncte în plus numite "mozaic", pentru că tema de anul ăsta e bazată pe artă.
- CES 2024. Cum arată televizoarele viitorului: pasul următor după TV-ul plasmă
- CES 2024. Modul neaşteptat în care e folosită inteligenţa artificială, la târgul tech din Las Vegas
- Joburile care vor fi înlocuite cel mai usor de Inteligența Artificială
- Elevii români învață programare și robotică încă de la 6 ani. Cursurile pornesc de la 280 de lei şi le...
- Concurs de robotică pentru elevi, la Timișoara. Roboții au fost scoși în ring pentru a-și disputa supremația
Cine adună cele mai multe puncte, se califică în următoarea etapă a concursului.
Andrei Fica, organizator: Pe baza acestei competiţii, ei o să aibă o medie a punctajelor cu care se vor califica la proba regională.
Într-o echipă, fetele ocupă un rol important pentru a ajunge la succes.
Maria Vasile: Noi cumva suntem partea de care ei au mare nevoie, pentru că suntem în spatele lor şi fără noi n-ar putea să facă neapărat ce se întâmplă de fapt.
Echipele participante au reprezentat în total şapte judeţe din regiunea Ardealului.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰