Antena Meniu Search
x

Video Cum construieşti un robot de la zero. Zeci de elevi pasionaţi de robotică se întrec în propriile creaţii, la Alba Iulia

Zeci de elevi pasionaţi de robotică s-au adunat ieri la Alba Iulia pentru a se întrece cu propriile creaţii. Roboţii au avut de îndeplinit diverse sarcini şi au încântat privirile spectatorilor, care au apreciat munca depusă de tinerii talentaţi. 

de Redactia Observator

la 14.01.2024, 08:28

Vezi și

Competiţie strânsă la Alba Iulia. 11 echipe de elevi au construit cu propriile mânuţe, dar mai ales minţi agere. Roboţi, care au surprins până şi juriul.

Vladimir Banu: Cea mai dificilă parte a fost, cu siguranţă, proiectarea, pentru că acest sezon, această ediţie a concursului, este una foarte diferită faţă de celelalte. Am avut câteva dificultăţi cu unele sarcini, dar ne-am descurcat.

Un robot, de la zero, se construieşte în câteva luni, iar la proiectarea acestuia se folosesc inclusiv piese printate 3D. Iar pentru ca cei care i-au creat să ajungă pe podium, roboţii au avut de îndeplinit mai multe sarcini.

Andrei Fica, organizator: Ei trebuie să ia nişte pucuri în formă de hexagon; se numesc pixeli, au diferite culori şi trebuie să le pună pe un backdrop - o tabelă pe care pot face pattern-uri şi, dacă aceştia realizează aceste pattern-uri, care sunt nişte triunghiuri de culori asemănătoare, vor primi puncte în plus numite "mozaic", pentru că tema de anul ăsta e bazată pe artă.

Pe acelaşi subiect

Cine adună cele mai multe puncte, se califică în următoarea etapă a concursului.

Andrei Fica, organizator: Pe baza acestei competiţii, ei o să aibă o medie a punctajelor cu care se vor califica la proba regională.

Într-o echipă, fetele ocupă un rol important pentru a ajunge la succes.

Maria Vasile: Noi cumva suntem partea de care ei au mare nevoie, pentru că suntem în spatele lor şi fără noi n-ar putea să facă neapărat ce se întâmplă de fapt.

Echipele participante au reprezentat în total şapte judeţe din regiunea Ardealului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiinta » Cum construieşti un robot de la zero. Zeci de elevi pasionaţi de robotică se întrec în propriile creaţii, la Alba Iulia