Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De ce sunt copiii fascinaţi de dinozauri. Este semn bun!

Copilul tău este fascinat de dinozauri şi adoră orice legat de aceste creaturi feroce? Ei bine este un semn foarte bun, spun cercetătorii. 

de Larisa Andreescu

la 27.03.2019 , 09:14

Copilul tău este fascinat de dinozauri şi adoră orice legat de aceste creaturi feroce? Ei bine este un semn foarte bun, spun cercetătorii. 

Unii copii iubesc unicornii și păpușile, în timp ce alții se joacă cu mașini și trenuri.

Dar dacă copilul vostru este complet, complet obsedat de dinozauri (la fel ca Ross Geller din serialul „Friends”) și poate spune diferența dintre un Brachiosaurus și un Diplodocus, atunci ar putea fi un semn că aveți un mic geniu în căminul vostru.

Articolul continuă după reclamă

Rezultatele unui studiu realizat de Universitatea din Indiana și de Universitatea din Wisconsin au constatat că copiii care au un "interes crescut" în ceea ce priveşte dinozaurii, semnalează de fapt că au un nivel al inteligenţei extrem de ridicat. 

Studiul a demonstrat apariţia unor beneficii uriaşe pentru cei mici care dezvoltă interese obsesive şi preferă să se joace exclusiv cu dinozauri, să se uite la desene cu dinozauri şi reţin multe informaţii despre aceştia.

Efectele pozitive includ perseverența sporită, atenția îmbunătățită și creșterea abilităților de gândire complexă, cum ar fi prelucrarea informațiilor de la o vârstă fragedă.

Copiii care se joacă cu dinozauri sunt mai inteligenţi

Modul în care un copil studiază dinozauri a dovedit, de asemenea, capacităţi de dezvoltare a strategiilor şi a modalităţilor de abordare a problemelor pe parcursul vieţii. 

Poate părea o veste minunată atâta timp cât copilul vostru este pasionat de dinozauri, dar nu trebuie să vă panicaţi dacă interesul dispare odată cu înaintarea în vârstă.

Conform Mirror, cele mai multe obsesii din copilărie se estompează rapid, doar în jur de 20% dintre copii își păstrează interesele până când încep școala.

De altfel, dragostea faţă de dinozauri nu este singurul semnalizator bizar al inteligenței superioare la copii: neputința de a dormi în noapte este, de asemenea un indicator al inteligenţei ridicate la o vârstă fragedă. 

Profesorul Peter Fleming, care lucrează la Sănătatea Copiilor și Psihologia Dezvoltării la Universitatea din Bristol, a susținut că bebelușii care nu dorm toată noaptea sunt  mai inteligenți decât cei care iubesc somnul.

"Copiii nu sunt proiectați să doarmă pentru perioade lungi de timp", a explicat el. 

"Nu este bine pentru ei și nu există nicio dovadă absolut că există vreun beneficiu pentru oricine de a avea un copil care să doarmă mai mult și mai consistent. Nu este într-adevăr ceea ce majoritatea părinților ar dori să audă", a mai adăugat Profesorul Peter Fleming. 

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiinţă » De ce sunt copiii fascinaţi de dinozauri. Este semn bun!