Video "România se află pe harta mondială a inovaţiei în domeniul alimentar". FDVDR susţine performanţa în cercetare
România devine tot mai vizibilă în comunitatea ştiinţifică internaţională. Atât prin eforturile universităţilor, cât şi prin inovaţiile societăţii civile. În ultimii ani, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu a susținut, în permanență oamenii de știință din România prin organizarea propriilor evenimente științifice, dar şi prin susţinerea cercetării.
De 21 de ani, Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca organizează Conferința Internațională "Științe ale vieții pentru dezvoltare durabilă". Peste 300 de participanți din țară şi din străinătate vor face schimb de experiențe științifice în agricultură, horticultură sau știința si tehnologia alimentelor. "Suntem extrem de fericiţi că am putut păstra această tradiţie a Universităţii aşa încât să ne bucurăm anual de un progres şi de comunicările ştiinţifice", spune Dan Vodnar, prorector USAMV Cluj.
Universităţi din România, în topul performanţelor ştiinţifice
România are deja universități încadrate în prima categorie de instituții de cercetare avansată, dar și specialiști încadrați în topurile mondiale ale oamenilor de știință. Printre acestea se numără Universitatea Bábes Bolyai din Cluj, Universitatea din București şi Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați. Acestora li se alătură USAMV Cluj, care a devenit una dintre cele mai prestigioase instituții academice din România. "Această conferinţă, precum şi multe alte evenimente ştiinţifice au contribuit la clasarea universităţii în aceste prestigioase topuri", a declarat Dan Vodnar, prorector USAMV Cluj.
Prin programele derulate în cadrul Senatului Științific, Fundația Dan Voiculescu urmărește promovarea activității specialiștilor din domeniul alimentar și educarea publicului larg, în ceea ce privește transformarea sistemului alimentar. "Cu atât mai mult susţinem acest lucru deoarece facultăţile de tehnologia alimentelor din România se află pe harta mondială a inovaţiei în domeniul alimentar", adaugă Lăcrămioara Frăsineanu, manager de proiect.
Conferinţa de la Cluj-Napoca are loc în perioada 15-17 septembrie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰