Antena Meniu Search
x

Gigantul Amazon ar urma să lanseze 3.000 de magazine fără casieri, până în 2021

Gigantul american Amazon anunţă că ar urma să lanseze până la 3.000 de magazine fără casieri de tip AmazonGo în următorii ani, până în 2021, în care nu există sistemul de plată tradiţional, la casă. 

Amazon va lansa mii de magazine fără casieri până în 2021
Gigantul Amazon are în plan o reţea de 3.000 de magazine fără casieri, în următorii ani - Abaca Press via Hepta

Gigantul american Amazon anunţă că ar urma să lanseze până la 3.000 de magazine fără casieri de tip AmazonGo în următorii ani, până în 2021, în care nu există sistemul de plată tradiţional, la casă. 

Până la finele anului, Amazon va lansa deja 10 magazine fără casieri, alte 50 de magazine AmazonGo ar urma să fie deschise anul viitor, ca până în 2021 numărul acestor tip de magazine să ajungă la 3.000, afirmă surse anonime din cadrul companiei, potrivit Bloomberg.

Magazinele fără casier se bazează pe senzori şi pe alte tehnologii de automatizare, precum „computer vision”, pentru a recunoaşte automat produsele cumpărate şi a elimina nevoia scanării acestora la casă.

Clienţii au la îndemână o aplicaţie specială cu care scanează un cod la intrarea în magazin, apoi îşi aleg singuri produsele, care vor fi trecute pe o factură pe care o vor primi la ieşirea din magazinul fără casieri, generată în urma unei tehnologii de recunoaştere a produselor.

Pe acelaşi subiect

Jeff Bezos, şeful Amazon, vede în magazinele fără casieri cea mai bună cale de a-şi extinde prezenţa în zona magazinelor tradiţionale de cumpărături, acolo unde se cheltuiesc încă mai mulţi bani comparativ cu magazinele online.

Amazon a deschis primul magazin fără casieri în 2016, în Seattle. Alte două magazine de acelaşi tip au mai fost lansate de atunci, unul tot în Seattle, iar celălalt în Chicago.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Gigantul Amazon ar urma să lanseze 3.000 de magazine fără casieri, până în 2021