Antena Meniu Search
x

Liderul Bisericii Anglicane, în mijlocul unui scandal după ce a criticat compania Amazon: "Sunt o reîncarnare a răului"

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, este implicat într-un scandal major în Marea Britanie, după ce a criticat compania Amazon.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, este implicat într-un scandal major în Marea Britanie, după ce a criticat compania Amazon.

Justin Welby, care a oficiat căsătoria prințului Henry cu Meghan Markle, a criticat, într-un discurs ținut în această săptămână, compania Amazon, susținând că americanii nu plătesc aproape deloc impozite și exploatează contribuabilii, deoarece angajații lor au salarii mici și sunt nevoiți să se bazeze și pe ajutoarele sociale.

Arhiepiscopul a criticat, de asemenea, politica "contractelor cu zero ore lucrate" practicată de Amazon, spunând că "sunt o reîncarnare a răului".

Vineri, însă, Justin Welby s-a trezit la rândul lui criticat, după ce s-a aflat că firma Amazon este una dintre cele 20 de mari companii din lume în care Biserica Anglicană a investit, prin fondul de investiții estimat la 9.,3 miliarde de euro.

De asemenea, a ieșit la iveală că două dintre catedrale fac reclamă la contractele de tip "zero ore lucrate".

Într-o scrisoare către The Times, reverendul Ray Anglesea, de la Biserica Reformată Unită, spune că Welby "ar fi trebuit să-și facă ordine în casă înainte de a se adresa la conferință".

Numeroși politiciani au criticat discursul lui Welby.

"Cred că toți ar trebuie să practicăm ceea ce predicăm", a declarat parlamentarul conservator George Freeman pentru BBC radio.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Liderul Bisericii Anglicane, în mijlocul unui scandal după ce a criticat compania Amazon: "Sunt o reîncarnare a răului"