Aplicația Donorium, pentru donarea de sânge, un ajutor pentru spitalele românești
Criza de sânge din spitalele româneşti ar putea să îşi găsească, în sfârşit, o rezolvare! Din nevoia acută de plasmă, s-a născut o aplicaţie care arată în timp real ce cantitate de sânge este necesară, ce grupă şi în care centru.
Criza de sânge din spitalele româneşti ar putea să îşi găsească, în sfârşit, o rezolvare! Din nevoia acută de plasmă, s-a născut o aplicaţie care arată în timp real ce cantitate de sânge este necesară, ce grupă şi în care centru. În plus, utilizatorii pot vedea şi un clasament al donatorilor. La nivel naţional, datele arată că doar doi la sută dintre români donează în mod regulat.
Un joc interactiv, dar şi o modalitate prin care cei în nevoie primesc ajutor. Aplicaţia Donorium a fost creată special să aducă în centrele de transfuzii cât mai mulţi donatori.
Printre cei care au descărcat deja softul, în urma unei reclame auzite la radio, se numără şi Cristina Cojocaru.
- Observator News, lider între aplicaţiile de ştiri din România în ianuarie 2025
- "Calendarul Ortodox", aplicaţia Patriarhiei care trimite notificări "sfinte": "Păi dacă eu sunt creştină, mă...
- Patriarhia Română a lansat o aplicaţie pentru credincioşi. "Calendarul Ortodox" este disponibil pentru iOS şi...
- Afacerea care a înflorit după închiderea temporară a TikTok. Un iPhone cu aplicaţia instalată se vinde la...
- TikTok, interzis în SUA. Startup-ul american Perplexity AI propune o fuziune cu platforma
După ce a descarcat aplicaţia Donorium, utilizatorul ajunge să parcurgă mult mai repede circuitul donatorului până să se aşeze pe acest scaun. Iar logarea se face simplu: cu un cont de pe reţelele de socializare, ori prin completarea datelor personale. De aici, utilizarea devine şi mai simplă.
Şi Alexandra Zbârcea a înţeles că în spitale este mare nevoie de plasmă. După ce şi-a instalat pe telefon softul, a mobilizat toţi prietenii să vină să doneze.
În plus, dacă aveţi cel puţin 30 de colegi care ar vrea să doneze, puteţi organiza donarea de sânge chiar la birou.
În acest moment, centrele de transfuzie din Bucureşti, Arad, Bacău, Constanţa şi Ploieşti sunt înscrise în aplicaţie, însă până în toamnă se vor mai alătura alte zece. Specialiştii spun că o singură pungă cu sânge poate salva până la trei vieţi.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰